Μητσοτάκης: “Δεν θα διακινδυνεύσω την σταθερότητα της χώρας”

Μητσοτάκης: “Δεν θα διακινδυνεύσω την σταθερότητα της χώρας”

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απέρριψε το αίτημα Τσίπρα για πρόωρες εκλογές

Μετά από 27 μήνες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης  Τσίπρας διέβη τον εκλογικό ρουβίκωνα και αποφάσισε να ζητήσει εκλογές. Αν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα που θα είχε όφελος από τις πρόωρες εκλογές δεν θα ήσασταν εσείς αλλά εγώ κ. Τσίπρα, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός , Κυριάκος  Μητσοτάκης παίρνοντας το λόγο για να κλείσει τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

“Πρέπει επίσης να σας πω ότι και στο παρελθόν υπήρξαν ουκ ολίγες ευκαιρίες που θα μου επέτρεπαν να είχα προκηρύξει πρόωρες εκλογές με τη βεβαιότητα ότι θα είχε κλαύτερο αποτέλεσμα για τη ΝΔ από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019”, συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέφερε την περίοδο του Ιουνίου του 2020

«Δεν το έκανα κ. Τσίπρα, γιατί δεν είμαστε το ίδιο, γιατί μας χωρίζει μια άβυσσος ευθύνης στις ανάγκες της χώρας» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: 

«Βλέπετε τα πάντα μέσα από το πρίσμα των εκλογικών σκοπιμοτήτων. Εσείς το 2025 είχατε διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκηρύξετε εκλογές και το κάνατε τρεις μήνες μετά. Και λέτε ότι είμαι ψεύτης. Είναι ανέκδοτο» συμπλήρωσε και επεσήμανε :

«Θα ήταν πειρασμός να προκηρύξω εκλογές για να δω τον πανικό σας κ. Τσίπρα».

Οι αναταράξεις στην κεντροαριστερή πολυκατοικία

Ο βασικός λόγος που η χώρα έχει πετύχει αυτούς τους 27 μήνες ότι πέτυχε είναι ότι έχουμε εγγυηθεί την σταθερότητα και την πολιτική συνέχεια, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι «αυτή την πολιτική σταθερότητα έχω ευθύνη να μην την διακινδυνεύσω και δεν θα τη διακινδυνεύσω».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα μίλησε για αντίφαση στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει εκλογές λέγοντας, ότι η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στον φόβο του πως όσο αργούν οι εκλογές κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση από το ΚΙΝΑΛ.

«Η αιτία βρίσκεται δίπλα σας. Στις αναταράξεις της πολυκατοικίας της κεντροαριστεράς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Ισχυρή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας αυτή την ενότητα της ομιλίας του- απάντησης προς το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι μια «ισχυρή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών και της Βουλής προς την κυβέρνηση».

Share this post