Μητσοτάκης για Τέμπη: «Όλοι φταίμε. Τον επιμερισμό των ευθυνών θα τον κάνει η δικαιοσύνη γρήγορα»

Μητσοτάκης για Τέμπη: «Όλοι φταίμε. Τον επιμερισμό των ευθυνών θα τον κάνει η δικαιοσύνη γρήγορα»

Την δημόσια συγγνώμη του για το δυστύχημα στα Τέμπη επανέλαβε ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την τραγωδία. 

«Αναλαμβάνω την προσωπική ευθύνη, δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μια σειρά ανθρωπίνων σφαλμάτων. Αν το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί το δυστύχημα αυτό πρακτικά θα ήταν αδύνατο να συμβεί. Το γεγονός ότι το ψηφιακό αυτό σύστημα ελέγχου θα λειτουργήσει σε λίγους μήνες από τώρα δεν αποτελεί δικαιολογία. Κάνει και τον προσωπικό μου πόνο μεγαλύτερο καθώς δεν προφτάσαμε να το εγκαταστήσουμε πριν γίνει το κακό», είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας: «Το τελευταίο με ενδιαφέρει είναι να μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση για το ποιος φταίει. Όλοι φταίμε. Τον επιμερισμό των ευθυνών θα τον κάνει η δικαιοσύνη, η τραγωδία έγινε με εμάς στο τιμόνι της χώρας αλλά δεν μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω. Μπορώ να εγγυηθώ δύο πράγματα: 1) Σπόλυτη διαφάνεια στην έρευνα ώστε να εντοπιστούν τα σφάλματα και να κριθούν δίκαια, 2) Δρομολόγηση άμεσων πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της προβληματικής κατάστασης στους σιδηροδρόμους σε επίπεδο τεχνολογίας και προσωπικού». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα στην εισήγησή του ότι ακούγοντας τους επίμαχους διαλόγους από το βράδυ της τραγωδίας και αισθάνθηκε οργή και ντροπή και μίλησε για οικονομική στήριξη και ηθική στήριξη των θυμάτων, ζητήματα για τα οποία, όπως είπε, θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα. «Έχω όμως μία υποχρέωση να μετατρέψω αυτά τα συναισθήματά μου σε δημιουργική δράση. Και αυτό άλλωστε υποσχέθηκα και στην κυρία Ιωάννα Βούλγαρη στην κηδεία του μονάκριβου γιου της, του Σπύρου. Και αυτό θα κάνω, αυτό θα κάνουμε όλοι μαζί», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Share this post