Μητροπολίτης Τρανουπόλεως Γερμανός : Η ζωή στην Πόλη και στο Φανάρι

Μητροπολίτης Τρανουπόλεως Γερμανός : Η ζωή στην Πόλη και στο Φανάρι

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Τρανουπόλεως,  Γερμανός ,  στην πρώτη προσωπική του και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο “Εν Ωδαίς” και στην σειρά “Η Μουσική των Προσώπων” , μιλά για την ζωή του από  την παιδική ηλικία ,  τον Άγιο Ιωάννη των Χίων, τις σπουδές στη Χάλκη, την υπηρεσία στα Πατριαρχικά Γραφεία μέχρι το Επισκοπικό αξίωμα και την Αγία Τριάδα Ταξίμ. 
Ένα ταξίδι στην Πόλη του τότε ζωντανεύει  μέσα  από πρόσωπα και ιστορίες . Επίσης, ο 93χρονος Μητροπολίτης αναφέρεται  στους κορυφαίους ψάλτες και δασκάλους του ’50, τους οποίους και ο ίδιος έζησε και συνανεστράφη. 
Ο Γερμανός Χαβιαρόπουλος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1931. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης το 1954. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1967 και Πρεσβύτερος στις 12 Ιανουαρίου 1973. Υπηρέτησε ως Εισηγητής και Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου. Στις 14 Ιανουαρίου 1973 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Τράλλεων, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως. Στις 5 Φεβρουαρίου 1987 εξελέγη τιτουλάριος Μητροπολίτης Τρανουπόλεως. Στις 2 Οκτωβρίου 1990 προήχθη σε εν ενεργεία Μητροπολίτη με τον ίδιο τίτλο.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ:

 

 

Καθαγιασμός των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο (Θεοφάνεια 2014/ ΦΩΤΟ: Ν. ΜΑΓΓΙΝΑΣ)

 

                                            Ο Μητροπολίτης Γερμανός με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, Φεβρουάριος 2017

Share this post