Μητροπολίτης Νικόλαος : Η γνώση, η δύναμη και η τεχνολογία ταπεινώθηκε από την πανδημία.

Μητροπολίτης Νικόλαος : Η γνώση, η δύναμη και η τεχνολογία ταπεινώθηκε από την πανδημία.

Για την πανδημία, τις ανθρώπινες ελευθερίες και τα δικαιώματα, που ενδεχομένως καταπατούνται με αφορμή τον κορ0νοϊό, αλλά και για το παγκόσμιο φαινόμενο της προσβολής της Θείας Κοινωνίας, μίλησε στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη και στο Διεθνές Πρακτορείο Εκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ , ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.
Ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι” η επιστήμη, η γνώση, η δύναμη και η τεχνολογία ταπεινώθηκε από την πανδημία”, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα της βιοηθικής, αλλά και στα πνευματικά οφέλη από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα. 

Επίσης, μίλησε  για τη στάση της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας, σημειώνοντας : «Ως Εκκλησία έχουμε εμείς το μυστικό. Μέσα στην Εκκλησία ζούμε το μυστήριο του Θεού, τον θησαυρό της Χάριτος του Θεού, την ελπίδα και την δύναμη να πορευθούμε. Δεν υπάρχει άλλη ερμηνεία. Μείζων είναι ο Χριστός».

«Δεν το συζητάμε καν το Θέμα της Θείας Κοινωνίας και δεν το διαπραγματευτήκαμε»,  τόνισε.
Η κατάσταση αυτή της πανδημίας για την οποία ο Σεβασμιώτατος διατύπωσε αρκετά ερωτήματα, είπε ότι ίσως ήταν και μια ευκαιρία για πνευματική αφύπνιση σε μια εποχή που τη Θεία Κοινωνία και τις Ιερές Ακολουθίες τις θεωρούσαμε δεδομένα.

Ο κ. Νικόλαος , εκτός από Θεολογία, έκανε  διδακτορικές σπουδές  στο HST (κοινό πρόγραμμα Harvard και ΜΙΤ), που  επικεντρώθηκαν στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (Βιορευστοδυναμική, Μαθηματική Φυσιολογία, Αιμοδυναμική της καρδιάς και των αγγείων).
Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο Αγγειολογικό Εργαστήριο του New England Deaconess Hospital, στο Τμήμα Αναισθησιολογίας του Massachusetts General Hospital και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Boston Children’s Hospital. Επίσης, διετέλεσε επί διετία επιστημονικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών σε θέματα Διαστημικής Ιατρικής Τεχνολογίας.

 

Συγχαρητήρια Σεβασμιώτατε για την ανάλυση σας για τον κορονοιο.

Gepostet von Σάπικας Δανιήλ, Αρχιμανδρίτης, Γενικός ιατρός am Samstag, 6. Juni 2020

Συνέντευξη: Μαρία Γιαχνάκη
Κάμερα: Μανόλης Δημελλάς
Κάμερα – Μοντάζ: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Share this post