Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος: Αρνητικό φαινόμενο ο καπιταλισμός

Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος: Αρνητικό φαινόμενο ο καπιταλισμός

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου , Βασίλειος, προεξήρχε σήμερα της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Ομολογητών , Λευκωσίας.
Στο κήρυγμα του  αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της παραβολής του άφρονος πλουσίου, η οποία έχει την αφετηρία της στο αίτημα ενός ανθρώπου προς τον Χριστό να μεσολαβήσει για ένα δίκαιο μοίρασμα της οικογενειακής του περιουσίας.
Η φιλοσοφία της ζωής, την οποία είχε ο πλούσιος της παραβολής, για καλοπέραση και ευφορία ψυχική, χωρίς να έχει οποιαδήποτε άλλη έγνοια, διακόπτεται βίαια από την απόφαση του Θεού να παραδώσει τη ψυχή του, σημείωσε.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Βασίλειος ανέφερε:”Ο καπιταλισμός είναι ένα αρνητικό φαινόμενο και  θα πρέπει να διδαχθούμε πως διαχειριζόμαστε τα όσα μας χάρισε ο Θεός. Ο Χριστός παρεμβαίνει συστημικά για να δούμε την προτεραιότητά μας, που είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο”. 
Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο των κτητόρων του Ναού. Στο τέλος  ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος , σε ανάμνηση της σημερινής Θείας Λειτουργίας,  προσέφερε στον κ. Βασίλειο εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής ένα εγκόλπιο.
Χθες βράδυ  στην Πλατεία Μητροπόλεως στο Παραλίμνι έγινε η  τελετή φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της πόλης, η οποία συνοδεύτηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
Στην  εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου (κλιμάκιο Αμμοχώστου) και τη στήριξη της ΑΗΚ, παρέστησαν ο Δήμαρχος Δερύνειας, οι Κοινοτάρχες Αχερίτου και Φρενάρους, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Την εκδήλωση  χαιρέτισε και ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, απευθύνοντας λόγους ποιμαντικούς για την επικείμενη μεγάλη εορτή της Γέννησις του Θεανθρώπου. 
Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου με τη σειρά του καλωσόρισε ντόπιους και επισκέπτες στον Δήμο Παραλιμνίου και ευχήθηκε  τα φετινά Χριστούγεννα  να χαρίσουν χαρά και χαμόγελο στις ζωές των ανθρώπων.
 Ο Θεόδωρος Πυρίλλης κάλεσε τους παρευρισκομένους  να συμμετάσχουν στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, στις 18 Δεκεμβρίου 2022, ψηφίζοντας τον Μητροπολίτη Βασίλειο, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Share this post