Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος: Θα ξαναφτιάξουμε το κοινό μας σπίτι

Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος: Θα ξαναφτιάξουμε το κοινό μας σπίτι

Ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Λβιβ, κατά τον αγιασμό του ναού, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για την επιτυχή μεταπολεμική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. Σημείωσε ότι θα είναι ακόμη καλύτερα από ό,τι πριν εξαπολυθούν οι εχθροπραξίες. «Σήμερα, σε περιόδους μεγάλης θλίψης και οδύνης για τον ουκρανικό λαό, που έφεραν στο ειρηνικό μας σπίτι οι εχθροί, καθαγιάζοντας αυτόν τον ναό και αγαλλιάζοντας, επιβεβαιώνουμε επίσης την πίστη μας στη νίκη του Θεού, στη νίκη της καλοσύνης και της αλήθειας. Πιστεύουμε ότι όπως αυτός ο ναός χτίστηκε από πέτρες, μέταλλο, ξύλο και άλλα πράγματα χάρη στο έργο πολλών, έτσι, με τη βοήθεια του Θεού, θα ξαναχτίσουμε και θα κάνουμε το κοινό μας σπίτι, την Ουκρανία, ακόμα καλύτερο από ό,τι ήταν πριν τον  πόλεμο», δήλωσε , σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος  πρόσθεσε : ” αν και δεν είναι εύκολο να ανοικοδομηθεί η Ουκρανία, να κερδίσει τη νίκη επί του εχθρού και μια δίκαιη ειρήνη για το έθνος, αλλά με τη βοήθεια του Θεού, αυτό για το οποίο εργάζεται και υποφέρει ο λαός μας θα στεφθεί με επιτυχία”.

Ο Προκαθήμενος της OCU ( Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας) Επιφάνιος  τίμησε τους πεσόντες υπερασπιστές της χώρα στο νεκροταφείο Lychakivske.

Επίσης, στην περιοχή Lviv, ο επικεφαλής της OCU καθαγίασε έναν νέο μεγαλοπρεπή ναό στην κοινότητα Solonka. Την περασμένη εβδομάδα, επτά ενορίες , που υπάγονταν στο Πατριαρχείο Μόσχας,  εντάχθηκαν στο OCU.

Share this post