Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος: “Θα νικήσουμε σίγουρα τον επιτιθέμενο!”.

Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος: “Θα νικήσουμε σίγουρα τον επιτιθέμενο!”.

“Η σημερινή μέρα δεν είναι η πιο επιθυμητή και αναμενόμενη για τον καθένα μας. Όπου κι αν βρίσκεστε – στην πρώτη γραμμή ή στα μετόπισθεν, στα σπίτια ή τα καταφύγιά σας, μόνοι ή με την οικογένειά σας, σε καυτά σημεία πολέμου ή σε ένα ασφαλές μέρος – η νίκη επί του εχθρού είναι αυτό που προσπαθούμε περισσότερο και για το οποίο πολλοί Ουκρανοί ήδη πλήρωσαν πολύ υψηλό τίμημα” , έγραψε στο fb ο Μητροπολίτης Κιέβου &πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος.

Στην ανάρτηση προστίθενται και τα ακόλουθα:

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

“Πιστεύω ότι σίγουρα θα νικήσουμε τον επιτιθέμενο. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Διότι με το μέρος μας είναι η αλήθεια και ο Θεός, και ο Κύριος δεν καταισχύνει ποτέ. Δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον πόλεμο, όλος ο πολιτισμένος κόσμος μας ακούει, θέλει να ακούσει και επομένως θα ακούσει. Για να νικήσουμε, έχουμε τα πάντα: δίκαιο στόχο, δυνατό πνεύμα, ενότητα, αρμονία, θάρρος, αλληλοϋποστήριξη, θυσία.

Πιστεύω και είμαι πεπεισμένος ότι ο Θεός ευλογεί τον λαό μας. Προσεύχομαι για νίκη και για τους ένδοξους πολεμιστές μας. Θυμάμαι τα πύρινα λόγια των αγίων προγόνων μας, που είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ: «Να είσαι θαρραλέος, και να είναι δυνατή η καρδιά σου, και να νικάς τους εχθρούς σου, και να εμπιστεύεσαι τον Κύριο στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν” (Ευχολόγιο Αγίου Πέτρου Μογίλα, 1646)”.

Share this post