Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: Ο Θεός δεν είναι ιδεολογία, αλλά εμπειρία

Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: Ο Θεός δεν είναι ιδεολογία, αλλά εμπειρία

Ο Ιεράρχης μιλά για την πανδημία και τον μακαριστό γέροντα Επιφάνιο Μυλοποταμινό

Συνέντευξη του  Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου,  Ανδρέα,  στον Εκκλησιαστικό Τηλεοπτικό Σταθμό 4Ε για τον μακαριστό Γέροντα Επιφάνιο Μυλοποταμινό και την τρέχουσα επικαιρότητα. Ο Μητροπολίτης Ανδρέας τονίζει ότι ο Θεός δεν είναι ιδεολογία, αλλά εμπειρία .

Η πανδημία είναι δοκιμασία και όχι δικαιωματισμός , επισημαίνει και προτρέπει ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα της Πολιτείας. Αν μπαίνουν λογισμοί περί Θείας Κοινωνίας , σημαίνει ότι δεν είμαστε στο δρόμο του Χριστού, σημείωσε. 

Επίσης, έκανε αναφορά στην εγκύκλιο της Επαρχιακής Συνόδου Εκκλησίας Κρήτης,  στην οποία υπογραμμίζεται: Σας καλούμε να δούμε όλοι μαζί, τα πνευματικά μηνύματα αυτής της πανδημίας, τούτου του «επιτιμίου» που επέτρεψε ο Θεός, για να μετανοήσουμε, να Τον αγαπήσουμε αληθινά, να ταπεινωθούμε και να αναζητήσουμε τα αληθινά και αιώνια. Προσβλέπουμε στην καλή και πρόθυμη συνεργασία και ανταπόκρισή σας, προκειμένου να έχουμε ένα άριστο συλλογικό αποτέλεσμα, για τη μαρτυρία της Εκκλησίας μας σε τούτους τους δύσκολους καιρούς.

 

 

 

Share this post