Μήνυμα Ουκρανού ΥΠΑΜ: «72 ώρες αντίστασης, μας αμφισβήτησαν αλλά δεν υποχωρούμε»

Μήνυμα Ουκρανού ΥΠΑΜ: «72 ώρες αντίστασης, μας αμφισβήτησαν αλλά δεν υποχωρούμε»

Tη γενναιότητα των Ουκρανών στρατιωτών και εθνοφυλάκων επαινεί ο υπουργός Άμυνας της χώρας Αλεξέι Ρέζνικοφ, καθώς οι μάχες συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα με τις ρωσικές δυνάμεις. 

«Εβδομήντα δύο ώρες αντίστασης. Ο κόσμος δεν το πίστευε. Αμφισβητούσε. Αλλά εμείς δεν υποχωρήσαμε, συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα να πολεμάμε τον Ρώσο εισβολέα. Δείξαμε στον κόσμο να μη φοβάται τη Ρωσία. Μη φοβάστε τους Ρώσους, να είστε δυνατοί και απωθήστε τους. Η υποστήριξη της Ουκρανία πρέπει να είναι πιο δυνατή. Είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλειά σας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

https://twitter.com/oleksiireznikov/status/1497803817877913601?s=20&t=x8QGW3TApPBDzqMwiv_phA

Οι σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στο Κίεβο στη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε η επίσημη Υπηρεσία ειδικών επικοινωνιών, καλώντας τους κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια της πρωτεύουσας.

Ρωσικά πυρά έπληξαν επίσης τον περίβολο κέντρου αποθήκευσης ραδιενεργών αποβλήτων, ανέφεραν οι ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax-Ukraine.

Οι ρωσικές δυνάμεις «συνεχίζουν την επίθεσή τους προκειμένου να αποκλείσουν το Κίεβο» αφού «ολοκλήρωσαν την ανασύνταξή τους» στο βόρειο μέτωπο, ανέφερε από την πλευρά του χθες, Σάββατο, το βράδυ ο ουκρανικός στρατός.

Περίπου 30 χμ. νοτιοδυτικά του Κιέβου, οι μάχες συνεχίζονται για τον έλεγχο της αεροπορικής βάσης Βασίλκιβ, εμποδίζοντας τους πυροσβέστες να επέμβουν για να σβήσουν μια μεγάλη πυρκαγιά σε χώρο αποθήκευσης πετρελαίου που επλήγη στη διάρκεια της νύχτας από ρωσικό πύραυλο κοντά στην πόλη αυτή, δήλωσε ο επικεφαλής της διοικητικής περιοχής του Κιέβου Ολέκσι Κουλέμπα.

Στο Χάρκοβο (ανατολικά), μια γυναίκα σκοτώθηκε από ρωσικά πυρά χθες βράδυ σε ένα κτήριο με κατοικίες, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης.

Ο ρωσικός στρατός έλαβε χθες το απόγευμα εντολή να διευρύνει την επιχείρησή του εναντίον της Ουκρανίας, λέγοντας πως το Κίεβο αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις.

«Όλες οι μονάδες έλαβαν τη διαταγή να διευρύνουν την επίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με το σχέδιο επίθεσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

Share this post