Μήνυμα Μάας στην Άγκυρα για αποφυγή προκλήσεων στην Αν. Μεσόγειο

Μήνυμα Μάας στην Άγκυρα για αποφυγή προκλήσεων στην Αν. Μεσόγειο

Η Τουρκία πρέπει να αποφεύγει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι αλληλέγγυα προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια μεταξύ αποκλιμάκωσης και προκλήσεων, αν η κυβέρνησή της ενδιαφέρεται για συνομιλίες, όπως έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα», επεσήμανε ο κ. Μάας σε δηλώσεις του το πρωί, πριν  αναχωρήσει από το Βερολίνο για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών παρότρυνε την Τουρκία να παραμείνει ανοικτή στον διάλογο και να μην επαναλάβει τις έρευνες για υποθαλάσσια κοιτάσματα αερίου.

Σημειώνεται ότι σε ένδειξη δυσαρέσκειας του Βερολίνου για τις κινήσεις της Τουρκίας, ο Χάικο Μάας ακύρωσε την επίσκεψή του στην Άγκυρα.

 Νωρίς το πρωί το «Ορούτς Ρέις» έπλεε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, περί τα 35 ναυτικά μίλια νότια του Καστελλόριζου.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ δήλωσεότι «αυτό που κάνει το “Ορούτς Ρέις” δεν είναι επιθετική ενέργεια» και «φωτογράφισε» το Καστελλόριζο λέγοντας πως «δεν θα δεχθούμε να δοθεί μια τόσο μεγάλη περιοχή θαλάσσιας ευθύνης σε ένα τόσο μικρό νησί αν δεν ερωτηθούμε και εμείς».

Share this post