Μικροπωλητές; Μαφία; Ειδικές Δυνάμεις; Κομάντο; Συμμορίες; Snippers?

Μικροπωλητές; Μαφία; Ειδικές Δυνάμεις; Κομάντο; Συμμορίες; Snippers?

Άλλη μια μέρα ξημέρωσε στην Παλαιστίνη με ακόμα 3 νεκρούς Παλαιστίνιους που εκτελέστηκαν από ελεύθερους σκοπευτές του κατοχικού στρατού του Ισραήλ στην Jenin στη Δυτική Όχθη.

Η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία, σε ανακοίνωση της , αναφέρει:”Άλλη μια φορά θα διευκρινίσουμε τα αυτονόητα σε αυτούς που τολμούν και υποστηρίζουν ότι το κατοχικό κράτος του Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα: Η Jenin και η Nablus, οι πόλεις όπου δρα ο στρατός κατοχής του Ισραήλ συνήθως, ακολουθώντας τη συμφωνία του Όσλο βρίσκονται στην «Περιοχή Α», η οποία απαγορεύει ρητά σε οποιονδήποτε Ισραηλινό να μπει σε αυτές τις περιοχές και είναι 100% υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής. Ωστόσο, είναι καθημερινή «συνήθεια» του κατοχικού στρατού του Ισραήλ να εισβάλει και να κάνει επιδρομές σε αυτές τις πόλεις και τις γύρω περιοχές στη Δυτική Όχθη.

Ο τρόπος που καταφέρνουν να μπουν στις απογορευμένες αυτές περιοχές είναι απλός: Ακολουθώντας μαφιόζικες τακτικές, μεταμφιέζονται σε μικροπωλητές με πολιτικά ρούχα φυσικά, αλλά καταλήγουν σε ταράτσες να στοχεύουν και να εκτελούν νεαρούς Παλαιστινίους. Εξίσου σοκαριστικό είναι το γεγονός πως ο ισραηλινός Πρωθυπουργός συγχαίρει αντίστοιχες εκτελέσεις, όπως συνέβη πριν λίγες μέρες στην Hawara. Ο στρατός κατοχής δε βρίσκεται σε αυτοάμυνα. Αντίθετα, δρα μεθοδευμένα με προαποφασισμένες λίστες που περιλαμβάνουν ονόματα υποψήφιων Παλαιστινίων προς εκτέλεση. Δεν υπάρχει, δηλαδή, εξ αρχής το σενάριο της σύλληψης ενός Παλαιστινίου, υπάρχει μόνο το σενάριο της εν ψυχρώ εκτέλεσης.

Το να ζητήσουμε για ακόμα μια φορά από όλες τις χώρες, τις κυβερνήσεις, τα πολιτικά κόμματα, να καταδικάσουν αυτές τις εγκληματικές πράξεις είναι πλέον αυτονόητο. Εμείς, όμως, οφείλουμε να ξεσκεπάσουμε το κράτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ, το χαϊδέμενο παιδί της Δύσης που είναι υπεράνω των νόμων του Διεθνούς Δικαίου. Αναρωτιόμαστε μέχρι που μπορεί να φτάσει η υποκρισία του κόσμου και να συνεχίσει να μένει αδιάφορος ενάντια στις μαφιόζικες δολοφονίες και τις οργανωμένες τρομοκρατικές πράξεις του κατοχικού κράτους του Ισραήλ;”. 

Share this post