“Μια μέρα στη ζωή του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.

“Μια μέρα στη ζωή του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.

Τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Καναδά

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Σωτηρίου, οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Καναδά διοργάνωσαν με επιτυχία τηλεδιάσκεψη με θέμα “Μια μέρα στη ζωή του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.

Ειδικός προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Ιάκωβος (Krochak), Μέγας Σύγκελλος, ο οποίος συμμετείχε ζωντανά από το Φανάρι.

Έλαβαν μέρος Άρχοντες και Ιερείς, τόσο από την Ι. Αρχιεπισκοπή, όσο και από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Καναδά, καθώς και κοινοτικοί παράγοντες. Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος γιόρταζε την 40ή επέτειο της Κοινότητας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο South Shore, Μόντρεαλ και ως εκ τούτου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Ωστόσο εκπροσωπήθηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβο.

Η συγκέντρωση, η οποία ξεκίνησε με  προσευχή υπό την ηγεσία του Θεοφ. Επισκόπου Ιακώβου, είχε ιδιαίτερη σημασία, επειδή τελέστηκε κατά την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Άρχων Ευάγγελος Σωτηρόπουλος. Ομίλησε ο Μέγας Σύγκελλος Ιάκωβος και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις καθημερινές δραστηριότητες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τη ζωή στην Τουρκία. Το θαυμάσιο έργο και την ιστορική ηγεσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη , Βαρθολομαίου, καθώς και τον ρόλο και τις ευθύνες του Πρώτου Θρόνου της Ορθοδοξίας.

Ήταν μια θαυμάσια ατμόσφαιρα και μια εμπνευσμένη εκδήλωση στα πρόθυρα της εορτής του Αγίου Αποστόλου του πρωτοκλήτου στις 30 Νοεμβρίου, ιδρυτού του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Καναδά και ο πρόεδρος κ. Χρυσόστομος Περεντές, ευχαριστούν τον Μέγα Σύγκελλο Ιάκωβο για τη συμμετοχή του και την ηγεσία του. Συνεχίζουμε την πορεία μας υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Φάρου της Ορθοδοξίας και του πνευματικού μας πατέρα, Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Πηγή: goarchdiocese.ca

Share this post