Μία είναι η επιλογή

Μία είναι η επιλογή

Του Α. Κυπριανού

τέως ΓΓ της ΚΕ ΑΚΕΛ*

 

 

Οι επικείμενες Προεδρικές Εκλογές δικαιολογημένα χαρακτηρίζονται ως σταυροδρόμι για την Κύπρο. Θα είναι πολύ καθοριστικές για την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα και ο λαός μας τις επόμενες δεκαετίες.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Η κοινωνία ασφυκτιά από την ακρίβεια, την κοινωνική ανισότητα, τη διαφθορά, την ημετεροκρατία και την ατιμωρησία. Στο Κυπριακό έχουμε πλησιάσει επικίνδυνα στην οριστική διχοτόμηση, ενώ η προσήλωση μας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, περιορίζει τις επιλογές μας στην εξωτερική πολιτική. Η δε αξιοπιστία μας διεθνώς έχει πληγεί σοβαρά λόγω της ανάμιξης του Ν. Αναστασιάδη σε σωρεία σκανδάλων.

Οι υποψηφιότητες για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι πολλές. Τρείς όμως είναι εκείνες που συγκεντρώνουν πιθανότητες επιτυχίας. Του Α. Μαυρογιάννη, του Αβ. Νεοφύτου και του Ν. Χριστοδουλίδη.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της κάθε υποψηφιότητας;

Ο Αβ. Νεοφύτου δεν κρύβεται καθόλου. Δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα είναι ο συνεχιστής της πολιτικής του κ. Αναστασιάδη. Στο Κυπριακό σε όλες τις κρίσιμες στιγμές τον στήριξε. Στα θέματα διαφθοράς αρνιέται την όποια συμμετοχή Αναστασιάδη και Κυβέρνησης σ΄αυτή. Λάτρης του ΝΑΤΟ και της τυφλής πρόσδεσης μας στο άρμα της Δύσης , στερώντας μας σημαντικούς φίλους. Ο πλέον συντηρητικός νεοφιλελεύθερος που στήριξε ανεπιφύλακτα τις τράπεζες σε βάρος των πολιτών. Θεοποιεί τα κέρδη δίχως να ενδιαφέρεται για τη δικαιότερη τους κατανομή. Τον ενδιαφέρουν οι λίγοι και «εκλεκτοί» αδιαφορώντας για τους πολλούς.

Ο Ν. Χριστοδουλίδης αντιθέτως προσπαθεί να παρουσιάζει μια εικόνα πολύ διαφορετική από την πραγματική. Του ευγενικού, συνενωτικού και συναινετικού, του υπηρέτη του λαού. Τα τελευταία χρόνια αλλά και οι εξελίξεις στην προεκλογική εκστρατεία κατέρριψαν τη διαχρονική του αυτή προσπάθεια.

Αυτό που βγήκε στην επιφάνεια είναι ανικανότητα σωστής πρόβλεψης και αντιμετώπισης προβλημάτων με συνέπεια να πληρώνει η Κύπρος και ο λαός μας. Αντιγραφή ομιλιών, fake λογαριασμοί για να κτυπιούνται ανθυποψήφιοι και εχθρικοί δημοσιογράφοι, αποφυγή τοποθέτησης σε κρίσιμα ζητήματα για να μην κακοφανιστεί κανείς. Το πιο σημαντικό , ένα μωσαϊκό στήριξης με εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις που θα λειτουργήσουν ως πύργος της Βαβέλ. Τεράστιες οι ευθύνες του στο Κυπριακό και στην ανοχή του στη διαφθορά της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, της οποίας ήταν βασικότατο στέλεχος.

Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπορούν να φέρουν την αλλαγή που επιδιώκει η καταπληκτική πλειοψηφία του λαού.  Ο μόνος από τους υποψηφίους που μπορεί να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας είναι ο Α. Μαυρογιάννης. Άνθρωπος που είναι αδιάφθορος, με αποδεδειγμένη τη βούληση να υπηρετήσει με ανιδιοτέλεια τον κυπριακό λαό. Η όλη του πορεία αυτό λέει. Με γνώσεις και θέληση να βγάλει το Κυπριακό από το τέλμα και να εργαστεί με συνέπεια για τη λύση. Αποφασισμένος να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι για τη διαφθορά. Άνθρωπος με ευαισθησίες. Που θα στηρίξει τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη. Θα στηρίξει την υγιή επιχειρηματικότητα αλλά και την ανάγκη να γίνεται δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου. Άνθρωπος που θα υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία.

Ας μην πάει λοιπόν καμιά ψήφος χαμένη. Ας μην πριμοδοτήσουμε άθελα μας τον Αβ. Νεοφύτου ή τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ας ξαναδώσουμε ελπίδα και προοπτική στην χώρα μας, υπερψηφίζοντας τον Α. Μαυρογιάννη.

* Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Share this post