Μεθαύριο στην Κύπρο ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς

Μεθαύριο στην Κύπρο ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς

Η πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης αποδοκιμάζει την εκλογή του πρέσβη του Ισραήλ στον ΟΗΕ ως αντιπροέδρου της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού. 

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς.

Κατά τη διάρκεια των διμερών διαβουλεύσεων, που θα έχει ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο Αμπάς, ο Νίκος Αναστασιάδης,σύμφωνα  με επίσημη ανακοίνωση θα τονίσει ότι η Κύπρος θα παραμείνει σταθερός υποστηρικτής της λύσης του παλαιστινιακού ζητήματος, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα τονίσει, μεταξύ άλλων, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να εργαστεί για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Στην ατζέντα της συνάντησης των προέδρων Αναστασιάδη και Αμπάς θα βρίσκεται ασφαλώς και το Κυπριακό. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τερματισμό της τουρκικής κατοχής, για τις τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με στόχο την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό η οποία θα ανταποκρίνεται στο διεθνές δίκαιο και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Το βράδυ της Τρίτης  ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης.

Πρεσβεία Παλαιστίνης : “Ο εκπρόσωπος της κατοχής, ο Ισραηλινός πρέσβης του ΟΗΕ εξελέγη αντιπρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης”.

Η πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο, σε δελτίο Τύπου,  επισημαίνει  ότι η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, που αφορούσε τον πρέσβη του κατοχικού Κράτους του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Gilad Erdan, ο οποίος εξελέγη σε κομβική θέση, ως αντιπρόεδρος, στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών,  προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση σε κάθε άνθρωπο, που σέβεται τους συνανθρώπους του από όπου και αν κατάγονται. Ο εκπρόσωπος του κατοχικού κράτους του Ισραήλ, της χειρότερης μορφής κατοχής στη μοντέρνα ιστορία, εξελέγη ως αντιπρόεδρος για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Ο Gilad Erdan

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται και τα εξής:

“Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, όταν όλοι οι άνθρωποι που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους βλέπουν τους κύριους εκπροσώπους της καταπίεσης, της κατοχής και των πρακτικών του απαρτχάιντ να εκλέγονται σε θέσεις εξουσίας, από ποιόν πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να ζητήσουν δικαιοσύνη; Αν όχι από τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, τότε από ποιόν;

Είναι ξεκάθαρο ότι η υποκρισία αποτελεί πλέον τον κανόνα και η ηθική έχει γίνει η εξαίρεση.

Η πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών σε διεθνές επίπεδο είναι γεγονός εδώ και χρόνια, όμως οι Παλαιστίνιοι δίνουμε υπόσχεση σε όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν από την κατοχή, που είναι πρόσφυγες και καταπατούνται συνεχώς τα ανθρώπινα δικαιώματα τους, ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της «μάχης», όπως πάντα άλλωστε. Είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπειά μας, δίνοντας το παρόν σε κάθε αγώνα για δημοκρατία, απελευθέρωση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καλούμε όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτές τις αξίες να σταθούν δίπλα μας. Η πλάτη μας είναι στον τοίχο, ωστόσο, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας έως ότου ο κατακτητής, το κατοχικό κράτος του Ισραήλ, αποσύρει όλες τις δυνάμεις του από τα εδάφη μας και σεβαστεί τα σύνορα του 1967 και την Πρωτεύουσα μας, την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Όσο για τις χώρες που ψήφισαν υπέρ ενός εκπροσώπου που κατάγεται από ένα έθνος που κατέχει ένα άλλο και εφαρμόζει ένα σύστημα απαρτχάιντ, θα πρέπει πρώτα να λογοδοτήσουν στον δικό τους λαό για αυτήν την απόφασή τους και μετά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Γιατί πραγματικά έχουν επιλέξει τη λάθος πλευρά της ιστορίας. Αυτήν που προκαλεί την εθνοκάθαρση ενός ολόκληρου λαού”.

 

 

Share this post