Μετατίθεται, λόγω κορονοϊού, η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ίμβου

Μετατίθεται, λόγω κορονοϊού, η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ίμβου

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη  Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Αμερικής αξιολόγησε τα νεότερα δεδομένα ως προς την διάδοση του ιού CoViD19.

Η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου , Κυρίλλου, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου, μετατίθεται για ευθετώτερο χρόνο. Ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει:

“Η Ιερά Μητρόπολις Ίμβρου και Τενέδου, εις το πλαίσιον του προσφάτου ανακοινωθέντος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και προκειμένου περί του υψίστου από Θεού αγαθού,  ήτοι της πολυτίμου υγιείας της κοινότητος, απεφάσισε να μεταθέση την τελετήν Ενθρονίσεως του νεοεκλεγέντος Ποιμενάρχου αυτής Σεβ. Μητροπολίτου κυρίου Κυρίλλου, προγραμματισθείσαν αρχικώς διά το Σάββατον, 21ην τρ.μ. Μαρτίου.

Αι επικρατούσαι ανά την υφήλιον δυσμενείς συνθήκαι, αλλά και η ποιμαντική ευθύνη προτρέπουν πάντας ημάς όπως ακολουθήσωμεν τας οδηγίας των κατά τόπους αρμοδίων υγιειονομικών αρχών προς περιστολήν του κινδύνου διασποράς του νεοεμφανισθεντος κορωνοϊού. Διό και αναβάλλομεν την τελετήν Ενθρονίσεως εις ευθετώτερον χρόνον, εντός των επομένων μηνών, επ’ελπίδι της βελτιώσεως των γενικωτερων συνθηκών. Έως τότε, προσκαρτερούντες τη προσευχή και τη δεήσει, αναθέτομεν την πάσαν ελπίδα ημών εις την προστάτιδα και έφορον της Επαρχίας ημών Υπεραγία Θεοτόκου.

Ωσαύτως ανακοινούται ότι ο νέος Μητροπολίτης ημών, συν Θεώ, θα έλθη εις Ίμβρον προς ανάληψιν των ποιμαντορικών αυτού καθηκόντων την Τρίτην, 17ην τρ.μ. Μαρτίου”.

 

ΕΞΑΛΛΟΥ, χθες  Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020, συνήλθε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σε συνέχεια των προηγουμένων αποφάσεών της, ώστε να αξιολογήσει τα νεώτερα δεδομένα ως προς την διάδοση του ιού CoViD19, γνωστού και ως Κορονοϊού, και αποφάσισε τα εξής:
1) Χάριν της προστασίας των πιστών μας και λαμβάνοντας υπ᾽ όψιν τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, συμβουλεύουμε τους πιστούς μας τις προσεχείς εβδομάδες να μη εκτίθενται σε δημόσιους χώρους (συμπεριλαμβανομένου του εκκλησιασμού). Ομολογούμε ότι βιώνουμε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση, κατά την οποία καλούμαστε να λάβουμε μέτρα προστασίας των ενοριτών μας και της ευρύτερης κοινωνίας. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή δίνει την ευλογία την περίοδο αυτή, εφόσον κάποιος το επιλέξει, να μη εκκλησιάζεται, αφού μία τέτοια απόφαση δεν συνιστά αμαρτία, αλλά πράξη αγάπης και ευθύνης για την προστασία τόσο του εαυτού μας όσο και των συνανθρώπων μας. Προτρέπουμε τους πιστούς μας να συμμετάσχουν στη λατρεία της εκκλησίας κατ᾽ οίκον, από την τηλεόραση και τα άλλα μέσα ενημερώσεως.
2) Οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπακούμε στις αποφάσεις των Δημοτικών και των Πολιτειακών αρχών, όσο επώδυνες και αν είναι, για την προστασία της Δημόσιας υγείας.
3) Δίδεται στους κατά τόπους Μητροπολίτες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής η δυνατότητα και η ευελιξία να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για την προστασία των πιστών, πάντοτε σύμφωνα με τις περί δημόσιας υγείας διατάξεις και τους κατά τόπους περιορισμούς που αφορούν τις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους και άλλες προβλέψεις.

Share this post