Μετά το Moskva πυραυλικό πλήγμα και στο το Admiral Makarov

Μετά το Moskva πυραυλικό πλήγμα και στο το Admiral Makarov

 Το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN, επικαλούμενο τον κυβερνητικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Dumska, ανέφερε ότι ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο, που επιχειρούσε στη Μαύρη Θάλασσα, χτυπήθηκε και αφέθηκε να καίγεται από ουκρανικό πύραυλο κρουζ.

Το σκάφος φέρεται να ήταν φρεγάτα κλάσης «Burevestnik». Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο, που βρίσκεται κοντά στο νησί Zmeyny στο δέλτα του Δούναβη, χτυπήθηκε από αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune.

Εικόνα

Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση της επίθεσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (UAF) ή τη Ρωσική Ομοσπονδία (RF). Η γραφική πηγή στρατιωτικών πληροφοριών Livemap ανέφερε ότι το σκάφος ήταν φρεγάτα κλάσης Admiral Grigorievich.

Το μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου Oleksiy Honcharenko σε μια δήλωση στο διαδίκτυο ισχυρίστηκε ότι το πολεμικό πλοίο ήταν το Admiral Makarov, ένα σκάφος που είναι γνωστό ότι επιχειρούσε στη δυτική Μαύρη Θάλασσα για περισσότερο από ένα μήνα.

Did Admiral Makarov Sunk? Russian Frigate Hit By Ukraine Missiles

Το Admiral Makarov είναι μια φρεγάτα κλάσης Admiral Grigorovich του ρωσικού ναυτικού, μέρος του στόλου της Μαύρης Θάλασσας με έδρα τη Σεβαστούπολη. Τέθηκε σε λειτουργία στις 25 Δεκεμβρίου 2017.

Τον Ιούλιο του 2018, η φρεγάτα συμμετείχε στην Κύρια Ναυτική Παρέλαση της Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη.

Στις 18 Αυγούστου 2018 απέπλευσε από τη Βαλτική Θάλασσα για τη Μαύρη Θάλασσα και διέσχισε τη Μάγχη στις 21 Αυγούστου.

Είχε εντοπιστεί ενώ βρισκόταν εκεί από το HMS Queen Elizabeth στη Μάγχη στις 18 Αυγούστου κατά τη διάρκεια του παρθενικού της ταξιδιού. Ο ναύαρχος Μακάροφ έφτασε στη μόνιμη βάση του στη Σεβαστούπολη στις αρχές Οκτωβρίου.

Στις 5 Νοεμβρίου 2018, η υπηρεσία Τύπου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού ανακοίνωσε ότι η φρεγάτα είχε αναχωρήσει από τη Σεβαστούπολη για να ενταχθεί στη ρωσική ναυτική ομάδα στην ανατολική Μεσόγειο.

Το Admiral Makarov συμμετείχε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο και ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το Moskva, βυθίστηκε  στις 14 Απριλίου, αφού χτυπήθηκε από δύο ουκρανικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους.

ΠΗΓΗ: greekcitytimes.com

Share this post