Μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας

Μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας

Την προσεχή Τρίτη σε Λευκωσία-  Αθήνα ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών. 

Μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15-16 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσουν πιθανότατα οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, όπως είπε ο  Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Όσο λιγότερες εντάσεις έχουμε τόσο το καλύτερο για τον Ελληνισμό», τόνισε και πρόσθεσε πως θα είναι ευχής έργο, αν αρχίσουν οι διερευνητικές και πως όσον αφορά τις προκλήσεις έναντι της Ελλάδας η Τουρκία δείχνει μια σταθερή αποκλιμάκωση.

Για τις προκλήσεις της Άγκυρας στην Κύπρο, ο κ. Πέτσας είπε πως αυτό που έκανε στην Αμμόχωστο ο Ερντογάν, είναι αυτό ακριβώς που του είπε η ΕΕ να μην κάνει με το σημείο 18 των συμπερασμάτων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής. «Άρα εδώ θα βρει απέναντί του, όχι την Κύπρο, όχι την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι είναι σαν να κοροϊδεύει η Τουρκία όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Την προσεχή Τρίτη αναμένεται να επισκεφθεί την Λευκωσία και την Αθήνα ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας. Εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ αρνήθηκε να  επιβεβαιώσει, χωρίς όμως και να διαψεύσει τη σχετική πληροφορία. 

Ανοιχτό παραμένει, το εάν ο Χάικο Μαας στο νέο αυτό κύκλο της γερμανικής διαμεσολαβητικής πρωτοβουλίας θα επισκεφθεί και την Άγκυρα.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα έχουν μέχρι στιγμής διαρρεύσει στο Βερολίνο, ο Μαας αναμένεται να επισκεφθεί την Λευκωσία  και να έχει συνομιλίες με τον , Νίκο Αναστασιάδη, και τον ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Share this post