Μετά από κατηγορίες του Αζερμπαϊτζάν ανακλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης

Μετά από κατηγορίες του Αζερμπαϊτζάν ανακλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης

Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του Αζερμπαϊτζάν ότι η Ελλάδα «προσπαθεί να στρατολογήσει μαχητές» για να πολεμήσουν στο πλευρό της Αρμενίας ή ότι «εξαπολύει κυβερνοεπιθέσεις» εναντίον του Αζερμπαϊτζάν.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «απολύτως ανυπόστατους και προσβλητικούς» ισχυρισμούς, γνωστοποιεί ότι επιδόθηκε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν και ανακοινώνει ότι ανακλήθηκε στην Αθήνα ο Έλληνας Πρέσβης στο Μπακού για διαβουλεύσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τους απαράδεκτους ισχυρισμούς της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν :

«Σε συνέχεια των απολύτως ανυπόστατων και προσβλητικών ισχυρισμών της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν.

Σε συνέχεια του διαβήματος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, κ. Ν. Πιπερίγκος, εκλήθη στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια».

Share this post