Με τον νέο πρέσβη της Ελλάδος συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Με τον νέο πρέσβη της Ελλάδος συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου συνεχάρη την Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τα βραβεία Europa Nostra

Το κυπριακό και οι τελευταίες εξελίξεις ήταν ένα από τα ζητήματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση του προέδρου του ΔΗΣΥ ,  Αβέρωφ Νεοφύτου, με  τον νέο  Έλληνα Πρέσβη, Γιάννη Παπαμελετίου. Αμφότεροι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ,  σημείωσαν την κοινή βούληση Ελλάδας και Κύπρου για λύση εντός του συμφωνημένου πλαισίου και των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. 

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και ο Έλληνας Πρέσβης σημείωσαν ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι κοινές αλλά κοινός είναι και ο αγώνας αντιμετώπισής τους.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αβέρωφ Νεοφύτου χαιρέτισε την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας που ενδυναμώνει την επιχειρησιακή ικανότητα της Ελλάδας στο τόξο της Ανατολικής Μεσογείου.

Κύπρος και Ελλάδα θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία και επικοινωνία για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τις δύο χώρες.

ΕΞΑΛΛΟΥ, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ  συναντήθηκε σήμερα με τα μέλη της ε/κ πλευράς στην Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου συνεχάρη την Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τα βραβεία Europa Nostra που της απονεμήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υπογράμμισε τη σημασία της προσπάθειας που η Τεχνική Επιτροπή καταβάλλει προκειμένου να διασωθεί η κοινή πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.  

Τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενημέρωσαν τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού για τον προγραμματισμό εργασιών της Τεχνικής Επιτροπής για την περίοδο 2021 – 2022, προγραμματισμός ο οποίος προνοεί γιΟ κ. Αβέρα την πραγματοποίηση εργασιών σε περισσότερα από 50 μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Ευχαριστώντας τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής για την αφοσίωση τους στο έργο που επιτελούν, ο κ. Νεοφύτου διαβεβαίωσε ότι ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.    

 

 

Share this post