Με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό η Μεγάλη Τεσσαρακοστή στην Σμύρνη

Με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό η Μεγάλη Τεσσαρακοστή στην Σμύρνη

Υπό τα περιοριστικά μέτρα και τα υγιειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από της διαδόσεως της πανδημίας του κορονοιού ετελέσθησαν εις τον Ιερόν Ναόν  Αγίας Φωτεινής Σμύρνης αι Ιεραί Ακολουθίαι επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπόλεως Σμύρνης:  “Λόγω της καθολικής απαγορεύσεως κυκλοφορίας καθ’ εκάστην Κυριακήν, ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος ετέλεσε την Θείαν Λειτουργίαν, την πρωίαν του Σαββάτου της Τυροφάγου, μνήμην των ασκήσει λαμψάντων αγίων ανδρών και γυναικών, 13ης Μαρτίου ε.ε., εχοροστάτησε δε και εις τον Μ. Εσπερινόν το απόγευμα της ιδίας, με την συμμετοχήν  πιστών.

Εις τας Ιεράς Ακολουθίας ο οικείος Ποιμενάρχης είχε συλλειτουργόν τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτην κ. Πολύκαρπον Θεοφάνη, κληρικόν της Ι. Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου, προφρόνως αποσταλέντα υπό της Α. Σεβασμιότητος, του κ. Ιεροθέου ίνα συμπαρασταθή εις την τέλεσιν του λατρευτικού προγράμματος της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης καθ’ όλην την Αγίαν και Μεγάλην Τεσσαρακοστήν”. 

Προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, ετελέσθησαν και αι Ιεραί Ακολουθίαι της Κυριακής της Τυροφάγου, 14ης ιδίου, τόσον την πρωίαν, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία,  όσον και το απόγευμα, ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, ως και αι Ιεραί Ακολουθίαι της Καθαράς Δευτέρας την πρωίαν και το Μ. Απόδειπνον, το εσπέρας.

 

 

         ΦΩΤΟ: ΙΜΣ

Share this post