Με πολυσέλιδο υπόμνημα ο π. Αντώνιος αρνείται όλες τις κατηγορίες

Με πολυσέλιδο υπόμνημα ο π. Αντώνιος αρνείται όλες τις κατηγορίες

Υποστηρίζει ότι “για  ιδιοτελείς τους λόγους τον καταγγέλλουν για σεξουαλικές πράξεις”. 

Με αναφορά σε «μία ανύπαρκτη ποινική υπόθεση», στηριγμένη σε «ψεύδη και αναλήθειες» και «καλοθελητές» που «εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού»,  ο ιδρυτής της  ΜΚΟ  “Κιβωτός”, πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, επιχειρεί να αντικρούσει τα στοιχεία της ποινικής δικογραφίας, που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ως ύποπτο διάπραξης ενός κακουργήματος και ενός πλημμελήματος.

Ο π.Αντώνιος παρέδωσε, μέσω των συνηγόρων του, στις Εισαγγελείς Ανηλίκων πολυσέλιδο υπόμνημα, με το οποίο αντικρούει όσα καταγγέλλονται σε βάρος του και έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο της Δικαιοσύνης. 

Ο π. Αντώνιος φαίνεται να θεωρεί ιδιοτελείς τους λόγους, που τον καταγγέλλουν για σεξουαλικές πράξεις ο 19χρονος και ο 15χρονος, αναφερόμενος σε “προφανείς σκοπιμότητες”. Όπως χαρακτηριστικά φέρεται να επισημαίνει στο υπόμνημα: «Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο, (τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη Κιβωτού, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα».

                                                                                ΦΩΤΟ:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστηρίζει, παράλληλα, πως «η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Η άποψη του κληρικού που επισημαίνεται στο υπόμνημα είναι ότι «μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής». Σημειώνεται, τέλος, πως «ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της».

Πηγή: newpost.gr

Share this post