Με Νέα Ελληνικά η αρχή στις Παγκύπριες εξετάσεις

Με Νέα Ελληνικά η αρχή στις Παγκύπριες εξετάσεις

“Η τεχνολογία και η επίδρασή της στις συνθήκες ζωής του ανθρώπου και στην ηθική του ποιότητα”, ήταν το θέμα το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν στα Νέα Ελληνικά οι 7.352 μαθητές  στις Παγκύπριες Εξετάσεις,  που άρχισαν σήμερα και ολοκληρώνονται στις 26 Ιουνίου. Για τους περισσότερους μαθητές τα θέματα των εξετάσεων ήταν τα αναμενόμενα, ενώ ο βαθμός δυσκολίας του γραπτού κρίνεται ως ικανοποιητικός.

Φετινή διαφοροποίηση λόγω κορονοϊού ήταν στη δομή του δοκιμίου των Νέων Ελληνικών, καθώς δεν περιλήφθηκαν οι ενότητες του λογοτεχνικού βιβλίου και η κυπριακή λογοτεχνία. Κι αυτό λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων, καθώς η διδασκαλία επίσημα ολοκληρώθηκε στα μέσα Μαρτίου, όταν έκλεισαν τα σχολεία. Αρκετοί καθηγητές δεν πρόλαβαν να διδάξουν τις πιο πάνω ενότητες και ως εκ τούτου δεν συμπεριλήφθηκαν στις εξετάσεις.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ,  Πρόδρομος Προδρόμου, με την ευκαιρία της έναρξης των Παγκύπριων Εξετάσεων, επισκέφθηκε  το Λύκειο Κύκκου Β’ στην Έγκωμη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως οι εξετάσεις διεξάγονται με όλες τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις, υπάρχουν οι αποστάσεις, υπάρχουν οι διευκολύνσεις για ένα αριθμό μαθητών και μαθητριών που προβλέπονται και θα παρακολουθήσουμε στενά τη διαδικασία μαζί με την Υπηρεσία Εξετάσεων και τις Διευθύνσεις της Μέσης Εκπαίδευσης, ούτως ώστε να έχουμε στη συνέχεια και τα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατόν.

“Φέτος, με τις ιδιαίτερες συνθήκες και κάποια καθυστέρηση που υπήρξε στην έναρξη των εξετάσεων, τα τελικά αποτελέσματα, τα οποία βεβαίως περιμένουν με αγωνία και τα παιδιά και οι οικογένειές τους, αναμένονται γύρω στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που είναι απαραίτητο για μερικές μέρες, 1-2 μέρες εντός του μηνός Ιούλιου, να συνεδριάσουν και οι καθηγητικοί σύλλογοι, για να εξαχθούν τα αποτελέσματα και να γίνει η απόλυση των μαθητών και των μαθητριών», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

ΦΩΤΟ: Χρ. Αβρααμίδης

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα « να έχουμε και μια διευθέτηση αυτών των θεμάτων, όσον αφορά δηλαδή στις αλλαγές στους κανονισμούς, τις έκτακτες αλλαγές, που γίνονται με ένα και μόνο γνώμονα να απαμβλύνουμε τις συνέπειες της πανδημίας και να γίνουν ρυθμίσεις προς όφελος των μαθητών και των μαθητριών, για να μην έχει κανείς και καμιά συνέπειες από αυτή την ταραγμένη σχολική χρονιά”. 

Απαντώντας σε σχόλιο ότι μέσα σε αυτές τις διευκολύνσεις έχουμε και τον πρώτο μαθητή που θα παρακαθήσει στην εξέταση από το σπίτι του, ο Υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για περίπτωση ενός παιδιού που είχε βρεθεί θετικό στη διαγνωστική εξέταση για τον κορ0νοϊό. Αυτή η περίπτωση, επισήμανε, όπως και αν τυχόν βρεθεί οποιοδήποτε άλλο θετικό περιστατικό, προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο ότι θα μπορέσει να εξεταστεί μακριά από όλους τους άλλους και με ιδιαίτερες υγειονομικές προφυλάξεις, στην προκείμενη περίπτωση, στο σπίτι του.

Διαβάστε αυτούσιο το εξεταστικό δοκίμιο των Νέων Ελληνικών:

Δοκίμιο Νέων Ελληνικών 2020 by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

nbsp;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post