Με μονόλεπτη σιγή και αναφορά του προέδρου της η Βουλή τίμησε τα θύματα του ναζιστικού Ολοκαυτώματος

Με μονόλεπτη σιγή και αναφορά του προέδρου της η Βουλή τίμησε τα θύματα του ναζιστικού Ολοκαυτώματος

Αδάμος Αδάμου: “Να μην αφήσουμε ποτέ ξανά να αναβιώσουν ιδέες, όπως αυτές του ναζισμού και του φασισμού”.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην παρουσία της αναπληρώτριας επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής του Ισραήλ στην Κύπρος Noga Caspi,  καταδίκασε τις θηριωδίες που έγιναν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τίμησε τη μνήμη όλων των θυμάτων που τόσο άδικα ξεψύχησαν μαρτυρικά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, αλλά και των λιγοστών επιζώντων της μεγαλύτερης γενοκτονίας στην παγκόσμια ιστορία.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου σε αναφορά του προ ημερησίας διατάξεως «χρέος μας να μεταδώσουμε στις μελλοντικές γενιές τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και να μην αφήσουμε ποτέ ξανά να αναβιώσουν ιδέες όπως αυτές του ναζισμού και του φασισμού». Ιδέες που, όπως είπε, δε σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που καταπατούν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα και δεν μπορούν να είναι μέρος καμιάς δημοκρατικής διαδικασίας.

Με την αναφορά του αυτή ο κ. Αδάμου σημείωσε στην καθιέρωση της 27ης Ιανουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς, αφού στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου στην Πολωνία.

«Έξι εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά χάθηκαν σε αυτό το έγκλημα, αλλά αυτές οι θλιβερές στατιστικές, που αναφέρονται συχνά, δεν μπορούν να αποτυπώσουν πλήρως τη βαρβαρότητα και την καταστροφή. Ουδέποτε ταπεινώθηκε και εξαθλιώθηκε ξανά η ανθρώπινη συνείδηση και υπόσταση όσο στα ναζιστικά στρατόπεδα», είπε.

Χαιρέτισε επίσης την παρουσία στη συνεδρία της ολομέλειας της αναπληρώτριας επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής του Ισραήλ στην Κύπρος Noga Caspi.

Στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος η ολομέλεια της Βουλής τήρησε μονόλεπτη σιγή.

Share this post