Με κλάδο ελαίας ο Πάπας Φραγκίσκος στο Νότιο Σουδάν

Με κλάδο ελαίας ο Πάπας Φραγκίσκος στο Νότιο Σουδάν

Με κλάδο ελαίας για να αναθερμάνει την ειρηνευτική διαδικασία κατέφθασε στο Νότιο Σουδάν ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Κατά την άφιξή του ο Πάπας Φραγκίσκος έγινε δεκτός από πλήθος πιστών κυρίως νεαρής ηλικίας, στους οποίους θέλει κυρίως να απευθυνθεί.

Στην περιοδεία του στην Αφρική ο Ποντίφικας μεταφέρει το μήνυμα της συμφιλίωσης και του τερματισμού των συγκρούσεων που στοιχίζουν την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους κατ’ έτος.

«Να είστε μάρτυρες του ελέους και της συμφιλίωσης εν μέσω της βίας που απελευθερώνεται όχι μόνο από την εκμετάλλευση των πόρων και από τις εθνοτικές και φυλετικές συγκρούσεις, αλλά και πάνω απ ‘όλα από τη σκοτεινή δύναμη του κακού, του εχθρού του Θεού και της ανθρωπότητας», ανέφερε ο Ποντίφικας στον προηγούμενο σταθμό της περιοδείας του.Τόσο το Νότιο Σουδάν όσο και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, απ’ όπου ξεκίνησε το ταξίδι του στην Αφρική ο Πάπας Φραγκίσκος μαστίζονται από τις εμφυλιακές συρράξεις επί σειρά δεκαετιών.

Στόχος της περιοδείας είναι αφενός να αυξήσει του πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας αφετέρου να προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε επίλυση των διαφορών και στην παύση των συγκρούσεων.

Share this post