Με Ελλάδα -Κύπρο τα έβαλε και πάλι ο Ερντογάν

Με Ελλάδα -Κύπρο τα έβαλε και πάλι ο Ερντογάν

Σε νέες σκληρές δηλώσεις  τόσο κατά της Ελλάδας, όσο και κατά της Κύπρου προέβει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησε του Ελληνοκύπριους τόσο για την ύπαρξη, όσο και για την αδυναμία λύσης του Κυπριακού, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu.

«Το Κυπριακό παραμένει χωρίς λύση εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης των Ελληνοκυπρίων» τόνισε ο τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, στην Άγκυρα.
«Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται, με αποφασιστικότητα, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων», συμπλήρωσε ο τούρκος πρόεδρος.
Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως «κανένα σχέδιο που αγνοεί την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο».
Σημειώνεται, δε, πως στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης έχουν στείλει επανειλημμένως μήνυμα στην Λευκωσία ότι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα του τουρκικού και τουρκοκυπριακού λαού και πως η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά τις εξορυκτικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σημειώνεται μάλιστα πως πριν από τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, η τουρκική προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι αναμενόταν να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη της στενής συνεργασίας Τουρκίας και ψευδοκράτους, οι δραστηριότητες για τους υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Τον Ερσίν Τατάρ συνεδεύουν ο «ΥΠΕΞ» Κουντρέτ Οζερσάι και ο «υπουργός Οικονομικών», Ολγκού Αμτσάογλου.

«Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο»
Η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο διαμηνύει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, αμέσως μετά την λήξη της συνάντησης τους στην Άγκυρα.

 

Share this post