Με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει την “Κιβωτό”

Με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει την “Κιβωτό”

Την ώρα, που οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έχουν στα χέρια τους τη δεύτερη κατάθεση παιδιού για το οποίο υπάρχουν ενδείξεις πως έπεσε θύμα ασέλγειας από υψηλόβαθμο στέλεχος της “Κιβωτού του Κόσμου”(ΚτΚ) , συνεχίζεται το «ξήλωμα» των πρώην στελεχών από τον  στενό κύκλο του πατέρα Αντωνίου.

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ των Αθηνών  το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου, απομάκρυνε από τις θέσεις τους πέντε πρόσωπα τα οποία κατείχαν θέσεις-κλειδιά στην “Κιβωτό”. Πέρα από την απόλυση των πέντε, πρώην στελεχών, η Εισαγγελία με ειδική διάταξη απαγορεύει τόσο σε αυτούς όσο και στον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου να προσεγγίζουν τις Δομές της “Κιβωτού” ή να έχουν οποιαδήποτε άλλη σχέση με την Οργάνωση.

Η εισαγγελική εντολή αναφέρεται στον Ιρακινό, πρώην γενικό διευθυντή της ΜΚΟ, ο οποίος φέρεται να έκανε μεγάλη ζωή, στον 35χρονο θεολόγο, Πασχάλη, ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του πατέρα Αντωνίου, στη σύζυγο του, η οποία ήταν κοινωνική λειτουργός στη Δομή της Πωγωνιανής και μέλος του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου, και στους δύο ακόμη απολυμένους.

Η απαγόρευση καλύπτει και τον ιδρυτή της “Κιβωτού” με αποτέλεσμα να του απαγορεύεται πλέον να προσεγγίσει όλες τις δομές της . Κάτι, που πρακτικά, σημαίνει πως ο πατέρας Αντώνιος θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη Δομή του Κολωνού, στο τελευταίο όροφο της οποίας, είχε μια από τις κατοικίες του.

 

Αποκαλύφθηκε ο πραγματικός ρόλος της πρεσβυτέρας: Τι είχε στη θυρίδα και που το μετέφερε;

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος έλεγε κάτι πολύ σημαντικό πως «ο Ιερέας πρέπει να ζει σε γυάλινο σπίτι», δηλαδή να αισθάνεται πως ζει σε χώρο που όλοι τον βλέπουν, τον παρακολουθούν. Το ίδιο και η πρεσβυτέρα.

Το παραπάνω δεν φαίνεται να ίσχυε για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα κυρία Σταματία Γεωργαντή.

Ο… σκοτεινός ρόλος

Η πρεσβυτέρα όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν ένα βήμα πίσω από τον πατέρα Αντώνιο. «Αν ο πατέρας Αντώνιος είναι η ψυχή της Κιβωτού, η πρεσβυτέρα είναι υπό σκιά» είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή της, η σύζυγός του και πρόεδρος της ΜΚΟ κ. Σταματία Γεωργαντή.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο πραγματικός της ρόλος της στη Δομή δεν ήταν αυτός που ήθελε να βγάζει προς τα έξω. Η Σταματίνα Γεωργαντή είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα.

Αλλιώς πώς να εξηγηθεί ότι αμέσως μόλις ξέσπασε η υπόθεση, η πρεσβυτέρα πήγε σε θυρίδα την οποία και άδειασε, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές.

Μυστήριο παραμένει το τι αφαιρέθηκε μέσα από την θυρίδα και αν πρόκειται για κάποιο αστρονομικό χρηματικό ποσό, δεδομένων των όσων έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το περιστατικό αυτό με την θυρίδα, είναι που «έτρεξε» τις εξελίξεις και μετά τις εφόδους της οικονομικής αστυνομικές σε δομές της οργάνωσης, σειρά πήραν τα οικήματα που φέρεται πως ανήκουν τόσο στον πατέρα Αντώνιο όσο και στην πρεσβύτερα.

Η πρεσβυτέρα μετά τη γνωστοποίηση του γεγονότος έκανε κάποιες αναφορές σχετικά με τις καταγγελίες για τις πρακτικές που χρησιμοποιούνταν στη Δομή, ωστόσο δεν είπε κουβέντα σχετικά με την κίνησή της να αδειάσει τη θυρίδα. Τι περιείχε και πού μεταφέρθηκε, είναι το σημείο στο οποίο έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους οι Αρχές.

                                                           Ο π. Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή

Μία ακόμη άγνωστη πτυχή της

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και μία ακόμη πτυχή για τα πεπραγμένα της πρεσβυτέρας.

Η καταγγελία ενός 79χρονου ο οποίος δηλώνει πως εξαπατήθηκε από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, μετά από δωρεά που έκανε, έφερε στο προσκήνιο ένα νέο περίεργο περιστατικό για τον ρόλο της.

Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Αποστόλου μιλώντας στον Ant1, τόνισε πως δώρισε στην »Κιβωτό του Κόσμου», τον έναν από τους ορόφους ενός μεγάλου εμβαδού ακινήτου που διαθέτει στον Κηφισό, κοντά στην βασική δομή της «ΚτΚ», με «αντάλλαγμα» να βρει θαλπωρή, προστασία και φροντίδα ο γιός του, που είναι ανάπηρος.

Όπως είπε ο 79χρονος άνδρας, «εξαπατήθηκε» από τον π. Αντώνιο, τον οποίο γνωρίζει εδώ και 25 χρόνια και τον γνώρισε να μεταφέρει σακιά με τρόφιμα, ενώ τελευταία – όπως λέει – τον είδε να διάγει διαφορετικό βίο.

Ωστόσο, όπως είπε, τον ξένισαν δύο πράγματα και θεωρεί πως εξαπατήθηκε από τους ανθρώπους της «Κιβωτού του Κόσμου». Ανέφερε πως όταν πήγαν με την παπαδιά στο συμβολαιογραφείο για την μεταβίβαση του ακινήτου, «υπήρχε όρος που ανέφερε πως για κάθε νομική διαφορά θα απευθύνομαι στην παπαδιά, σε μια διεύθυνση στο Πόρτο Ράφτη».

Ακόμη, όπως ανέφερε, ενώ ζήτησε έγγραφη εγγύηση και διασφάλιση πως το παιδί του θα είχε εσαεί την φροντίδα που θα έπρεπε με ευθύνη της «Κιβωτού του Κόσμου», του είπαν πως μπορούν να του δώσουν ένα χαρτί που να λέει πως «θα τον έχουν σαν «πασά» τον Γιάννη στην δομή», κάτι που όμως δεν διασφάλιζε πως κάτι τέτοιο θα γινόταν.

12,5 εκατ. σε λογαριασμούς

Τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες δείχνουν καταθέσεις ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ διαπιστώθηκε πως η ΜΚΟ έχει στην κατοχή της κοντά στα 200 ακίνητα.

Παράλληλα, στους πέντε προσωπικούς και κοινούς λογαριασμούς του πατρός Αντώνιου και της πρεσβυτέρας που δεσμεύτηκαν υπάρχουν καταθέσεις πάνω από 250.000 ευρώ με τις αρχές να αναζητούν αν δικαιολογούνται αυτά τα ποσά από τις δραστηριότητές τους κι αν έχουν δηλωθεί.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει προχωρήσει στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα αλλά και για τους γονείς του πατρός Αντωνίου, έπειτα από εντολή που έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις, ενώ δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Πηγή: tanea.gr

 

 

 

 

 

Share this post