Μάνφρεντ Βέμπερ: “Μια αριστερή κυβέρνηση ( στην Γερμανία) θα εμβάθυνε τον διχασμό στην Ευρώπη”.

Μάνφρεντ Βέμπερ: “Μια αριστερή κυβέρνηση ( στην Γερμανία) θα εμβάθυνε τον διχασμό στην Ευρώπη”.

Κάλεσε τον Όλαφ  Σολτς να διευκρινίσει, εάν θέλει να κυβερνήσει με την Αριστερά ή όχι.

O επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και αντιπρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάνφρεντ Βέμπερ ενέτεινε  τις επιθέσεις κατά του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) και του υποψήφιου καγκελαρίου του Όλαφ Σολτς.

«Μια αριστερή κυβέρνηση θα εμβάθυνε τον διχασμό στην Ευρώπη. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη συζητούνται διάφορα κοινωνικά θέματα. Μια αριστερή ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα υπερασπιζόταν ένα στυλ που δεν φέρνει τους ανθρώπους κοντά, αλλά είναι δασκαλίστικο. Μια συμμαχία του Σοσιαλδημοκρατκού κόμματο (SPD), των Πρασίνων (Die Gruenen) και της Αριστεράς (Die Linke) δεν θα ήταν σε θέση να προωθήσει τις συνεργασίες και τους συμβιβασμούς», δήλωσε ο Βέμπερ σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στα φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke .

«Αυτές οι εκλογές έχουν μεγάλες προκλήσεις. Αυτό που χρειαζόμαστε πάνω απ΄ όλα τώρα είναι η αυτοπεποίθηση. Γνωρίζουμε ότι μπορούμε. Το έχουμε δείξει στα 16 χρόνια της καγκελαρίας Μέρκελ. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Κάνω έκκληση να προσελκύσουμε επίσης τους ψηφοφόρους του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD). Οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές βρίσκονται στο πολιτικό κέντρο και είναι υπέρ των αστικών πολιτικών δικαιωμάτων. Αυτή είναι η θέση μας στην γεωγραφία των κομμάτων. Θέλουμε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες στο χώρο αυτό», αυνέχισε.

«Πρέπει να ακολουθήσουμε μια σκληρή γραμμή οριοθέτησης με το AfD. Και πρέπει να ταρακουνήσουμε τους ανθρώπους που θέλουν να το ψηφίσουν. Το AfD δεν χαράσσει ένα όριο με τους βίαιους νεοναζί. Επιπλέον, ζητά την έξοδο από την ΕΕ. Ως δημοκράτες, πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε: Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε όσο τέτοιοι τύποι είναι ακόμα στα γερμανικά κοινοβούλια», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε, αν ο πρόεδρος του CSU Μάρκους Ζέντερ θα είχε αποτρέψει την δημοσκοπική κατάρρευση Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), ο Βέμπερ απάντησε: «Το να κοιτάμε πίσω δεν μας ωφελεί καθόλου. Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) θα υποστηρίξει με σαφήνεια τον Άρμιν Λάσετ».  

 Ο Όλαφ Σόλτς

Τέλος, αναφερόμενος στον υποψήφιο καγκελάριο του SPD είπε: «Ο Σολτς και το SPD είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Οι Σοσιαλδημοκράτες δεν θα υποστηρίξουν την κεντρώα πορεία που προωθεί ο υποψήφιος καγκελάριός τους. Ο Σολτς θα έχει πολύ μικρότερα περιθώρια (εντός του κόμματος) από ότι είχαν ο Χέλμουτ Σμιτ και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Καλώ τον Σολτς να διευκρινίσει, εάν θέλει να κυβερνήσει με την Αριστερά ή όχι. Μια αριστερή συμμαχία φέρνει σίγουρα αστάθεια. Οι Κινέζοι και οι Ρώσοι ηγέτες θα χαίρονταν με αυτό”.

ΠΗΓΗ: Funke-Mediengruppe/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

Share this post