Λινού: Οι γυναίκες κάτω των 50 να μην κάνουν Johnson & Johnson

Λινού: Οι γυναίκες κάτω των 50 να μην κάνουν Johnson & Johnson

«Λογική» χαρακτήρισε την ανησυχία του κόσμου για το εμβόλιο της AstraZeneca η ιατρός Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ΑΝΤ1 Ελλάδος ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σε ερώτηση, αν θα συμβούλευε ασθενή της που έχει κάνει την πρώτη δόση του AstraZeneca να κάνει και τη δεύτερη, απάντησε πως «θα έλεγα αυτό που ξέρω: αν δεν είχατε πρόβλημα στην 1η δόση, η πιθανότητα να έχετε στη 2η είναι 1 στο 1 εκατομμύριο».

Η ιατρός Αθηνά Λινού

Αν και χαρακτήρισε «λάθος» το ότι δεν δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν άλλο σκεύασμα για τη δεύτερη δόση τους, εξήγησε ότι, δεν υπάρχει «επαρκής πληροφορία κι αυτό γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για το πόσο αποτελεσματική είναι η μίξη».

Ανέφερε τέλος, πως για το AstraZeneca «τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή είναι αν έκανες το πρώτο κάνεις το δεύτερο» και εμφανίστηκε καθησυχαστική για το θέμα.

Όμως εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το ότι «δίνουμε ως εναλλακτική στις νέες γυναίκες –κάτω των 50- το Johnson&Johnson» και συμβούλεψε τις γυναίκες κάτω των 50 να κάνουν εμβόλια mRNA.

Share this post