Λίνα Μενδώνη: “Επέλεξα τον Λιγνάδη αποκλειστικά με καλλιτεχνικά κριτήρια”

Λίνα Μενδώνη: “Επέλεξα τον Λιγνάδη αποκλειστικά με καλλιτεχνικά κριτήρια”

“Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή. Τον επέλεξα αποκλειστικά με καλλιτεχνικά κριτήρια, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ιδρυτικό νόμο του Εθνικού Θεάτρου. Ο προηγούμενος καλλιτεχνικός διευθυντής, ο Στάθης Λιβαθινός, που εσείς διορίσατε, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής ανέφερε ότι θεωρεί “εξαιρετική στιγμή να τον διαδέχεται και τον χαρακτήρισε ταλαντούχο άνθρωπο”. Ο Λιβαθινός τα είπε αυτά. Κι όπως πολύ καλά γνωρίζετε, επί ΣΥΡΙΖΑ, με τη δική σας διοίκηση ο Λιγνάδης κάθε χρόνο ή πρωταγωνιστούσε ή σκηνοθετούσε ή έκανε και τα δύο σε παραστάσεις στο Εθνικό”.  Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός πολιτισμού , Λίνα Μενδώνη, στην Βουλή, κληθείσα να απαντήσει σε ερώτηση της βουλευτού Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου.

 

Η κ. Μενδώνη χαρακτήρισε “βαριά λέξη” τη μομφή περί συγκάλυψης την οποία της αποδίδει η αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέροντας στο ίδιο πλαίσιο:

“Μη μιλάτε λοιπόν για συγκάλυψη γιατί είναι βαριά λέξη. Διότι δεν μας καταλογίζει κάποια αστοχία ή κάποιο κακό χειρισμό αλλά πρόθεση. Και το να λες ανεύθυνα ότι ο πολιτικός σου αντίπαλος συγκαλύπτει εσκεμμένα μια υπόθεση για την οποία τόσο φρικτά πράγματα έχουν ακουστεί, δεν προάγει το δημόσιο βίο. Αντιθέτως, δίνει ώθηση και νομιμοποιεί ακραίες συμπεριφορές και χυδαιότητες, όπως αυτές που είδαμε τις προηγούμενες μέρες”.

“Κακώς δεν μίλησαν”

Αναφερόμενη σε όσους δηλώνουν ότι “γνώριζαν” όσα καταμαρτυρούνται στον Δ. Λιγνάδη, η κ. Μενδώνη είπε: “Άκουσα πολλούς να λένε “εμείς γνωρίζαμε”. Άκουσα μέχρι και βουλευτή να λέει “γνωρίζαμε εδώ και πολλά χρόνια”. Με συγχωρείτε, αλλά όποιος γνώριζε κακώς δεν μίλησε. Και ειδικά όταν είναι βουλευτής. Ενάμιση χρόνο γιατί δεν έγινε κάποια ερώτηση στη βουλή για το θέμα; Γιατί δεν με πήρε κάποιος έστω ένα τηλέφωνο να μου πει “ξέρεις, ακούγεται αυτό κι αυτό, δεν το ξαναβλέπεις;”.

 

Share this post