Λετυμπιώτης : Λόγω ασθένειας η πρέσβης της Κύπρου εκπροσωπήθηκε από τον Έλληνα πρέσβη στο συλλείτουργο Θεοδώρου-Επιφανίου

Λετυμπιώτης : Λόγω ασθένειας η πρέσβης της Κύπρου εκπροσωπήθηκε από τον Έλληνα πρέσβη στο συλλείτουργο Θεοδώρου-Επιφανίου

Απάντηση  , που πήραμε από τον  κυβερνητικό εκπρόσωπο, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη , για το σημερινό σχόλιο Η Κύπρος περιφρόνησε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Ο.Ε. Ουκρανίας – Αγγελιαφόρος (ageliaforos.com)  αναφέρει:
 “Οι σχέσεις του Πατριαρχείου  με την ίδια την πρέσβειρα  και την πρεσβεία της ΚΔ, ως γνωστό από τις συχνές επαφές μας, είναι εξαίρετες, αδιάλειπτες και ουδεμίαν αμφιβολία υπάρχει για αυτό.    
 Η πρέσβης είχε εκ των προτέρων απολογηθεί στον ίδιο τον Πατριάρχη για την αδυναμία συμμετοχής της πρεσβείας στην συγκεκριμένη εκδήλωση λόγω ασθένειας και σοβαρού υπηρεσιακού κωλύματος του ενός άλλου διπλωμάτη.
Είχε επίσης προβεί σε συνεννόηση με Έλληνα πρέσβη για την εκπροσώπηση της από τον ίδιο”.
*Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην απάντηση του αποφεύγει να αναφέρει την πρεσβεία , το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το συλλείτουργο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β’ με τον Μητροπολίτη Κιέβου & πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο και μιλά απλώς για “συγκεκριμένη εκδήλωση”. 

Share this post