Λέων μεν όνυξι κρατεί, κεράσι δε βους, άνθρωπος δε νω

Λέων μεν όνυξι κρατεί, κεράσι δε βους, άνθρωπος δε νω

Του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους*

Το λιοντάρι στηρίζει την δύναμη του στα νύχια, το βόδι στα κέρατα και ο άνθρωπος στον νου.

Αυτή η ρήση είναι ανάλογη με τη «γνώμη φρενός κρείσσον εστίν η ρώμη χειρών». Δηλαδή η σκέψη του μυαλού είναι μεγαλύτερη από τη δύναμη των χεριών.

Στις 6 Μαΐου 2023 καλούνται τα μέλη του Συναγερμού να υπερασπιστούν με την δύναμη της ψυχής τους την παράταξη. Μια παράταξη που πέρασε από την κάμινο όπως «οι τρεις παίδες εν καμίνω».

Οφείλουμε να μην ξεχνούμε το πόσο κυνηγήθηκε αυτή η παράταξη, από τις πρώτες κυβερνήσεις οι οποίες αγνοούσαν τι σημαίνει δημοκρατία. Το κάθε μέλος – ψηφοφόρος οφείλει πάνω απ’ όλα να έχει το κόμμα, μόνο το κόμμα και τίποτε άλλο.

Στις πρόσφατες εκλογές για ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας κάποιοι αξιωματούχοι και μέλη της παράταξης δεν σεβάστηκαν το καταστατικό του κόμματος, τον κομματικό πολιτισμό, τις αρχές και αξίες της παράταξης.

Στάθηκαν απέναντι στον υποψήφιο του κόμματος και στο κόμμα, πυροβολούσαν νομιζόμενοι ότι θα πετύχουν το σκοπό τους. Με την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος στάληκε το μήνυμα ότι η παράταξη δεν μπορεί να φοβάται από καμώματα, φιλοδοξίες και  πολικαντιδισμούς.

Φίλοι και φίλες, ανέδειξε τον άνθρωπο που αγαπά την παράταξη, τις αρχές και αξίες της. Σήμερα βρισκόμαστε εκ νέου μπροστά στις κάλπες και τίθεται το ερώτημα τι ψηφίζουμε. Το ερώτημα είναι απλό και εύκολο. Ψηφίζουμε αυτούς που έδωσαν την ψυχή τους στις τελευταίες εκλογές, για να έχει συνέχεια το κόμμα, και τα κατάφεραν μαζί με τα περήφανα μέλη της παράταξης.

Δεν μπορούν αυτοί που στράφηκαν εναντίον του κόμματος και του υποψηφίου του για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να θέλουν να αμειφθούν και δεν πρέπει να επιτραπεί κάτι τέτοιο.

Όλοι αυτοί θα έχουν θέση στην παράταξη όταν αποτάξουν τον σατανά και ακούσουμε από το στόμα τους το «απεταξάμην» και το «συνέταξε το Συναγερμό, συνεταξάμην».

Όλοι αυτοί που θα κληθούμε στις 6 Μαΐου να ψηφίσουμε την ηγεσία του κόμματος πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτοί που θα εκλεγούν, μαζί με την χαρισματική πρόεδρο της παράταξης θα αναλάβουν το καράβι που ονομάζεται Συναγερμός να το οδηγήσουν στο ασφαλέστερο λιμάνι.

Η πρώτη φιλοδοξία δεν πρέπει να είναι το επόμενο σκαλοπάτι. Αυτή δεν είναι φιλοδοξία αλλά προσωπικό όφελος. Η φιλοδοξία κάθε αξιωματούχου της παράταξης πρέπει να είναι το μεγάλωμα της παράταξης, η οργάνωση της, η άμεση σχέση με τα μέλη της και τους ψηφοφόρους.

«Καιρός παντί πράγματι». Για κάθε πράγμα υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος. Ο κατάλληλος χρόνος είναι η 6η Μαΐου όπου δίνεται το δικαίωμα στο κάθε μέλος μας ν’ αποφασίσει ελεύθερα για τους αξιωματούχους του οι οποίοι σαφώς και δεν πρέπει να φέρουν βαρίδια.

Η παράταξη έζησε τραγικές στιγμές πολύ πρόσφατα και δεν πρέπει να ξεχνούμε ποιοι ευθύνονται. Η θυσία του χαρισματικού μας τότε ηγέτη Αβέρωφ Νεοφύτου για να σώσει την παράταξη είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Όλοι αυτοί που πρόδωσαν την παράταξη με πρώτο και καλύτερο τον Νίκο Αναστασιάδη ευτυχώς γνωρίζουν πλέον ότι δεν πέτυχαν τον στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από το φάγωμα του Αβέρωφ Νεοφύτου και τη διάλυση του Συναγερμού. Διερωτούμαι πραγματικά, πώς έχουν το θράσος αυτοί οι άνθρωποι να επισκέπτονται το κόμμα και να μη ντρέπονται.

Νίκο Αναστασιάδη σε συμβουλεύω για το καλό σου, να περιοριστείς στο «πολιτικό» σου γραφείο που είναι πάνω από το δικηγορικό σου και άσε το Συναγερμό ήσυχο. Σου υπενθυμίζω την φράση του Σοφοκλή «τυφλός τα τ’ ώτα , τον τε νουν, τα τ’ όμματα ει». Είσαι τυφλός και στην ακοή και στο μυαλό και στα μάτια.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, στις 6 Μαΐου δίδεται η ευκαιρία σε όλους μας να κοιτάξουμε στα μάτια τον κάθε υποψήφιο και να μας πείσει ότι θα υπηρετήσει τον Συναγερμό ως Αξιωματική Αντιπολίτευση με σθένος και πάθος που θα τον καταστήσει πολύ πιο περήφανο.

Δεν θέλουμε ηγεσία που να ζει μονάχα για τις υλικές απολαύσεις και να μην ελέγχει τις επιθυμίες της, γιατί αναγκαστικά θα υποχωρήσει στον πειρασμό. Θέλουμε την ηγεσία που περιφρονεί τις απολαύσεις και ελέγχει τις επιθυμίες της, για να μην οδηγηθεί στον πειρασμό.

Αυτά τα δήθεν στελέχη που ενήργησαν και μίλησαν από κακή πρόθεση θα τους ακολουθήσει η ντροπή, όπως ακριβώς ο τροχός ακολουθεί το πόδι του ζώου που σύρει την άμαξα. Αυτά τα στελέχη που ενήργησαν και μίλησαν από αγνή πρόθεση βοήθησαν και βοηθούν τη παράταξη και τον πρόεδρο της παράταξης, θα τους ακολουθήσει ευτυχία, όπως ακριβώς τους ακολουθεί η σκιά τους.

Φίλες και φίλοι, τα γεγονότα που τραυμάτισαν τους οπαδούς μας, το κόμμα μας και τον αγνό συναγωνιστή μας είναι νωπά. Μην επιτρέψετε στις 6 Μαΐου με την ψήφο σας να επαναληφθούν.

Με τις σωστές επιλογές μας τιμούμε την Πρόεδρο μας Αννίτα Δημητρίου και διπλοτιμούμε το για σαράντα ολόκληρα χρόνια ΥΠΗΡΕΤΗ του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Δεν είμαστε κόμμα που θα ανεχθεί πλέον ψευδόμενες γλώσσες, καρδιές που φιλοξενούν κακοήθεις σκέψεις, πόδια που σπεύδουν προς το κακό, και εκείνους που ενσπείρουν διχόνοια μεταξύ αδελφών – συναγωνιστών.

Τέλειος υποψήφιος είναι εκείνος ο οποίος δεν εκμεταλλεύεται τα ευεργετήματα που τυχόν απολαύει, αλλ’ έχει πάντοτε στο νου του το σωστό και το δίκαιο.

Εκείνος που, αφού δεσμεύτηκε με συμβόλαιο, ουδέποτε ξεχνά τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ.

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Share this post