Λαμπρή μέρα στην Ίμβρο. Ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης Κύριλλος

Λαμπρή μέρα στην Ίμβρο. Ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης Κύριλλος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Ίμβρου Παναγιά η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου, Κυρίλλου. Η ενθρόνιση είχε προγραμματιστεί στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η τελετή της ενθρόνισης έγινε στην παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι του πολύπαθου νησιού. 

Οι Ρωμαίκη κοινότητα του νησιού , Ίμβριοι που πήγαν για την ενθρόνιση στην γενέτειρα τους και άλλοι υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά τον νέο ποιμενάρχη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προέτρεψε το νέο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου στο επίκεντρο του έργου του, μαζί με την λειτουργική ζωή και την πνευματική μέριμνα, να βρίσκονται τα σχολεία και η νεολαία της νήσου.

“Να είσαι βέβαιος, Ιερώτατε και αγαπητέ αδελφέ, ότι όλοι οι Ίμβριοι με πρώτον τον Ίμβριον Πατριάρχην θα είναι εις το πλευρόν σου”, τον διαβεβαίωσε.

Ο νέος Μητροπολίτης μεταξύ άλλων τόνισε: “Ο ποιμένας λοιπόν και ο Ευαγγελιστής των θαυμασίων του Θεού φιλοδοξώ να γίνω στις ζωές σας Ίμβριοι και Τενέδιοι. Έχω επίγνωση της ολιγότητος μου, αλλά συγχρόνως και της μεγαλωσύνης του Αρχιποίμενος Χριστού και του Ευαγγελίου Του. Αυτή είναι η φιλοδοξία μου και δεν την αρνούμαι. Να ενεργώ, να εργάζωμαι, να ζω, να σκέπτωμαι, να υπάρχω, να καίγωμαι και να εκδαπανώμαι ολόκληρος για χάριν της Εκκλησίας μας και καθ’ενός από εσάς χωριστά και ως σύνολο. Αυτήν την φιλοδοξία μου, προς δόξαν Θεού πάντοτε, την θέτω στην αγάπη σας, στην κρίση σας, στα χέρια Εκείνου. Ο κόσμος ίσως το εκλαμβάνει ως υπερβολή, για τον δικό σας Κύριλλο όμως η υπόθεση αυτή είναι εσωτερικός πόθος, κι ας κρύβει αυθορμητισμό”.

 

Ενθρόνιση Ίμβρου by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

ΦΩΤΟ : Ν. ΜΑΓΓΙΝΑΣ

Ενθρόνιση νέου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πρωτεύουσα της Ίμβρου, στην Παναγία.Ίμβρος, 18 Ιουλίου 2020

Gepostet von Ecumenical Patriarchate am Samstag, 18. Juli 2020

 

 

 

 

 

Share this post