Λ. Κωστρίκης:«Οι εμβολιασμένοι δεν συνεισφέρουν σε μια επιδημία, αυτοί που την διακινούν είναι οι μη εμβολιασμένοι». (video)

Λ. Κωστρίκης:«Οι εμβολιασμένοι δεν συνεισφέρουν σε μια επιδημία, αυτοί που την διακινούν είναι οι μη εμβολιασμένοι». (video)

“Είμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος της πανδημίας”, ανέφερε ο δρ Λεόντιος Κωστρίκης, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Sigma,  «Τομές στα Γεγονότα» .
 Αναφερόμενος στην μελέτη , την οποία διεξήγαγε, σημείωσε πως τα τρία κύματα της πανδημίας που έπληξαν στην Κύπρο, προήλθαν από διαφορετικά στελέχη, το ένα πιο μεταδοτικό από το άλλο.
Πρόσθεσε πως στη χώρα μας βρισκόμαστε στην αρχή του εκτοπισμού του Βρετανικού στελέχους από το Ινδικό.
Τόνισε πως το Ινδικό στέλεχος είναι ήδη στην Κύπρο, σημειώνοντας πως το τέταρτο κύμα θα διαφέρει από τα προηγούμενα τρία, καθώς θα αφορά πρωτίστως τους μη εμβολιασμένους που κινδυνεύουν περισσότερο.
«Το νέο κύμα πιθανότατα θα έχει θύματα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την επιλογή κάποιων να μην εμβολιαστούν και πως θα πειστούν για να το πράξουν, ο κ. Κωστρίκης ανέφερε πως κατά την άποψή του, δεν μπορεί να υπάρξει νομικά υποχρεωτικός εμβολιασμός.
Όσοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν πρέπει να αντιληφθούν ότι τα δικαιώματά τους σταματούν εκεί που ξεκινούν τα δικαιώματα των άλλων, τόνισε.
Πρέπει να καταλάβουν, συνέχισε, ότι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους αλλά και τη χώρα σε ταλαιπωρία.
Πρόσθεσε πως τη δεδομένη στιγμή κανένας δεν μιλά για ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι το τέταρτο κύμα «δεν θα είναι τόσο ψηλό όσο το 2ο και το 3ο», λόγω του ποσοστού των εμβολιασμένων.
Σχετικά με το πόσο πιθανό είναι κάποιος να νοσήσει ενώ έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ο κ. Κωστρίκης ανέφερε πως είναι εξαιρετικά μικρή η πιθανότητα να μολυνθεί, ενώ ακόμη και αν νοσήσει είναι σχεδόν αδύνατο να το μεταδώσει.
«Οι εμβολιασμένοι δεν συνεισφέρουν σε μια επιδημία, αυτοί που την διακινούν είναι οι μη εμβολιασμένοι», είπε.
Μιλώντας για το χαμηλό ενδιαφέρον για εμβολιασμό από τα άτομα 40 ετών και κάτω, σημείωσε πως θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας να ξεκινήσει μια μεγάλη διαφώτιση, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν διαφωτίστηκαν σωστά τα άτομα αυτά.
«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να γίνει με τη βία ή με διατάγματα, αλλά με διαφώτιση», τόνισε.

Share this post