Κυβέρνηση και Βουλή απουσίασαν από την Δοξολογία για την Πρωτοχρονιά.

Κυβέρνηση και Βουλή απουσίασαν από την Δοξολογία για την Πρωτοχρονιά.

Σε αντίθεση με την σύσσωμη  παρουσία της Πολιτειακής και Πολιτικής ηγεσίας  στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας , η πρόεδρος της Βουλής  ή εκπροσωποί τους απουσίασαν  από την σημερινή Δοξολογία για την Πρωτοχρονιά , η οποία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία. Απουσίες καταγράφηκαν από τον πρώτο πολίτη Λευκωσίας, τον Δήμαρχο της πρωτεύουσας, Κ. Γιωρκάτζη (  ο κ. Χρύσανθος Φάκας παρέστη ως εκπρόσωπος του ΔΗ.ΣΥ και του Δημάρχου) , τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, των Ανώτατων Δικαστικών Αρχών και των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων, ιδιαιτέρως του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία και Δοξολογία ήταν  ο επιτετραμμένος της Ελλάδος ,  Ιωάννης Μαλικούρτης ως εκπρόσωπος του  Πρέσβεως, ο οποίος βρίσκεται εκτός Κύπρου ,  ο Αρχηγός τής Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος,  Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Αρχηγός της ΕΛΔΥΚ και ανώτατα στελέχη της Αστυνομίας. 

Στην πανηγυρική Δοξολοξία ,  με την ευκαιρία της εορτής της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου, προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, συμπαραστατούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Καρπασίας, Χριστοφόρο, Νεαπόλεως, Πορφύριο και Μεσαορίας,  Γρηγόριο. Στη προηγηθείσα Θεία Λειτουργία προέστη ο Επίσκοπος  Καρπασίας συλλειτουργούντων του Επισκόπου  Μεσαορίας  και κληρικών  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Έψαλλαν οι χοροί υπό τους Ανδρέα και Μάριο Κουκίδη.

Στο μέσον ο πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ναού, Ανδρέας Κουκίδης

Μετά τη Δοξολογία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, αφού δέχθηκε τις ευχές όλων των παρισταμένων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και έκοψε την Βασιλόπιτα, ευχήθηκε τα δέοντα με την ευκαιρία τής πρωτοχρονιάς.

Στην Μητρόπολη Αθηνών

                                                                                                           ΦΩΤΟ: Χρήστος Μπόνης

«Χρόνια πολλά ευλογημένα και δημιουργικά» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος  μετά την επίσημη Δοξολογία, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Αθηνών με αφορμή την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς.                                                                                                                  ΦΩΤΟ: Χρήστος Μπόνης

Παρέστησαν, η ΠτΔ,  Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου στην Αθήνα, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, εκπρόσωποι άλλων εκκλησιών, κομμάτων της Βουλής, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Τελετάρχης στην Δοξολογία ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Share this post