Κυριακίδου πάει, Στυλιανίδης έρχεται

Κυριακίδου πάει, Στυλιανίδης έρχεται

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επικοινώνησε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν), Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και της εισηγήθηκε να διορίσει νέα Επίτροπο από πλευράς της Κύπρου, τη βουλευτή του ΔΗΣΥ, Στέλλα Κυριακίδου, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.
Η πρόταση για την κ. Κυριακίδου τέλει υπό την έγκριση της νέας προέδρου της Κομισιόν, και του Ευρωκοινοιβουλίου. Η νέα πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, θα έχει συνάντηση με όλους τους υποψήφιους επιτρόπους, καθώς επιθυμεί αντιπροσώπευση και των δυο φύλων στο νέο κονκλάβιο των επιτροπών. Έτσι, ζήτησε από κάθε χώρα, η οποία θα στείλει υποψήφιο άντρα να έχει εναλλακτική πρόταση για γυναίκα υποψήφια, για να διασφαλιστεί η ίση αντιπροσώπευση.

Ο Χρίστος Στυλιανίδης, με την ολοκλήρωση της θητείας του, αποχωρεί από τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.
Η Στέλλα Κυριακίδου ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου για την πρόθεση παραίτησής της από το βουλευτικό αξίωμα, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό κατά πόσο θα αποχωρήσει και από τη θέση της αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ.
Σε δήλωση της η κ. Κυριακίδου ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο Αναστασιάδη για τη μεγάλη τιμή και την εμπιστοσύνη που της δείχνει, προτείνοντας την για τη θέση της Επιτρόπου. Αναφέρει ότι ως Κύπρια Επίτροπος σκοπεύει να εργαστεί ακατάπαυστα, προωθώντας και ενδυναμώνοντας την παρουσία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την παρουσία της ίδιας της Ευρώπης στην Κύπρο.
«Μια Ευρώπη πιο κοντά στον κάθε πολίτη, εμπνέοντας και προστατεύοντας όλους ισότιμα. Μια Ευρώπη σταθερότητας και ασφαλείας. Mια Ευρώπη που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, του προσφυγικού, του μεταναστευτικού, της οικονομικής ανισότητας, μια Ευρώπη της τεχνολογικής ανάπτυξης δίνοντας όραμα και ελπίδα τους νέους μας. Μια Ευρώπη που θα στηρίζει πιο αποφασιστικά την Κύπρο στον δίκαιο αγώνα της», τονίζει.
Θέλω επίσης, αναφέρει η κ. Κυριακίδου, να χαιρετίσω «την ιστορική απόφαση της ευρωπαϊκής ηγεσίας για ίση κατανομή των καίριων ευρωπαϊκών θέσεων μεταξύ γυναικών και αντρών αλλά και την απόφαση της νέας προέδρου της Κομισιόν για ίση αντιπροσώπευση των δύο φύλων στη νέα ευρωπαϊκή επιτροπή.Για ακόμη μια φορά η Ευρώπη καταδεικνύει στον υπόλοιπο κόσμο τις υψηλές τις αρχές και αξίες. Πολλά έχουν ακόμα να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι οι αρχές πάνω στις οποίες χτίστηκε η ΕΕ, οι οποίες στις δύσκολες και αβέβαιες εποχές που ζούμε, θα εξασφαλίσουν το μέλλον όλων των Ευρωπαίων πολιτών, το μέλλον των παιδιών μας».
Τα συγχαρητήρια του έδωσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Τζόζεφ Ντολ, προς την κ. Κυριακίδου.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η Στέλλα με την επιμονή της, την αφοσίωση της στην Ευρώπη και την εμπειρία της θα είναι ένα εξαιρετικό μέλος στην ομάδα της Ursula von der Leyen», αναφέρει.

Share this post