Κύπρος: Διαγωνισμός για το καλύτερο μαγιάτικο στεφάνι στο Βουνί της Λεμεσού (video)

Κύπρος: Διαγωνισμός για το καλύτερο μαγιάτικο στεφάνι στο Βουνί της Λεμεσού (video)

Λευκωσία — Ανταπόκριση Μανιάνα Καλογεράκη

Ένας διαγωνισμός γεμάτος λουλούδια, χρώματα και κυπριακή φιλοξενία πραγματοποιήθηκε στο χωριό Βουνί της επαρχίας Λεμεσού στην Κύπρο.

Ο διαγωνισμός για το καλύτερο μαγιάτικο στεφάνι έγινε στην πλατεία του χωριού, όπου εκατοντάδες κάτοικοι αλλά και επισκέπτες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι κι έβαλαν τα δυνατά τους για να φτιάξουν το καλύτερο μαγιάτικο στεφάνι, από λουλούδια που έφεραν οι ίδιοι και βάζοντας όλη τους την τέχνη, αλλά και την θετική τους διάθεση.
Μιλώντας στην εκπομπή «Με νέα ματιά» με τον Κώστα Λασκαράτο και την Αλεξάνδρα Καϋμένου, πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, ο Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Βουνίου Ματθαίος Πρωτοπαπάς ανέφερε ότι οι νικητές κερδίζουν χρηματικό έπαθλο, καθώς και ένα γεύμα σε μια από τις ταβέρνες του παραδοσιακού χωριού.
Στην εκπομπή μίλησε και η εμπνεύστρια του διαγωνισμού Άντρια Παπαδοπούλου, περιγράφοντας το συναίσθημα της ομορφιάς των λουλουδιών και της δημιουργίας στεφανιών από αυτά.

Ο κ. Πρωτοπαπάς κέρασε τους τηλεθεατές της ΕΡΤ χαλούμι και ζιβανία με ανοιχτή πρόσκληση επίσκεψης στο χωριό.
Το Βουνί, ένα γραφικό χωριό με λιθόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά σπίτια με ξύλινες πόρτες, μεγάλα παράθυρα, στενά μπαλκόνια και εσωτερικές αυλές, με πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά, ελκύει ντόπιους και ξένους που αντικρύζουν σ’ αυτό ένα υπαίθριο μουσείο της ζωής και της κοινωνίας των πρόσφατων αιώνων.
Πηγή:  ertnews.gr

Share this post