Κύπριος παιδίατρος βραβεύτηκε για έρευνα στην παιδική ενδοκρινολογία

Κύπριος παιδίατρος βραβεύτηκε για έρευνα στην παιδική ενδοκρινολογία

Ο δρ. Ν. Νικολαίδης τιμήθηκε με το European Society for Paediatric Endocrinology (ESPE) Young Investigator Award 2020

Ο δρ Νικόλαος Νικολαΐδης, Παιδίατρος Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ – Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και Ειδικός Επιστήμονας Γενετικής, έλαβε το βραβείο European Society for Paediatric Endocrinology (ESPE) Young Investigator Award 2020. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε νεαρά μέλη του ESPE για την αναγνώριση του επιστημονικού έργου και των δημοσιεύσεών τους στους τομείς της βασικής ενδοκρινολογικής επιστήμης ή / και της κλινικής παιδιατρικής ενδοκρινολογίας.

To βραβείο ξεκίνησε να απονέμεται το 1993 και είναι η 2η φορά που δίνεται σε Έλληνα. Το 2012 είχε απονεμηθεί στο Δρα Αντώνη Βουτετάκη.

Ο Νικόλαος Νικολαΐδης είναι Συνεργαζόμενος Ερευνητής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών στο εργαστήριο του Καθ. Γεώργιου Χρουσού και της Καθ. Ευαγγελίας Χαρμανδάρη.

Είναι επίσης Ερευνητής Γ’ βαθμίδας στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο, που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση των γενετικών και κακοήθων νοσημάτων της παιδικής ηλικίας.

Ο δρ Νικολαΐδης ανήκει στην ερευνητική ομάδα του πολυβραβευμένου δρ Γεώργιου Χρούσου, ενός από τους σημαντικότερους επιστήμονες στην Ελλάδα. Πάνω από 60 καθηγητές υπήρξαν μαθητές του, πολλοί εκ των οποίων κατέχουν σήμερα διευθυντικές θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

*Ο δρ. Νικολαίδης μίλησε για την έρευνα του στην Μαρίνα Χατζηκώστα στην εκπομπή του SIGMA “ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ”

Share this post