Κρεμμύδια και οικονομία vs χαλάκια και εθνικισμός

Κρεμμύδια και οικονομία vs χαλάκια και εθνικισμός

Τι θα κρίνει την νίκη στις εκλογές στην Τουρκία

Της Σόφης Λούκα*

Εννιά μέρες πριν από τις εκλογές στην Τουρκία, όλα τα στοιχήματα παραμένουν ανοιχτά.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μπορεί να ευνοούν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ωστόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αποδείξει ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Εξάλλου, τα αποτελέσματα τους για τον πρώτο γύρο στις 14 Μαΐου είναι τουλάχιστον συγκεχυμένα, αφού μια βγάζουν μπροστά τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης και μια τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ αυτά για τον δεύτερο γύρο στις 18 Μαΐου μπορεί να καταλήγουν υπέρ του πρώτου έναντι του δεύτερου, αλλά με τέτοια ποσοστιαία διαφορά που ούτε οι ίδιοι δεν βάζουν το χέρι τους στη φωτιά για το τελικό αποτέλεσμα.

Στην πολιτική άλλωστε, δη στα τουρκικά δρώμενα, ακόμη κι ένα 24ωρο είναι αρκετό για να έρθουν τα πάνω κάτω και να ξημερώσει η χώρα πάλι με τον ίδιο πρόεδρο στο τιμόνι της.

Το χαρτί του εθνικισμού τραβάει ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος πάντως μοιάζει σίγουρος ότι θα τα καταφέρει και ποντάρει, όχι μόνο στο γεγονός ότι το 90% των δημοσκοπήσεων στη γειτονική χώρα είναι παραπλανητικές, αλλά στο χαρτί του εθνικισμού, που αυτή τη φορά κράτησε εξαιτίας της διπλωματίας των σεισμών ως μπαλαντέρ για το τέλος.

Share this post