Κράτος της Παλαιστίνης: “Η Ursula von der Leyen οφείλει μια συγγνώμη στον παλαιστινιακό λαό”

Κράτος της Παλαιστίνης: “Η Ursula von der Leyen οφείλει μια συγγνώμη στον παλαιστινιακό λαό”

Το Κράτος της Παλαιστίνης απορρίπτει τα “ασύστολα ψευδή και μεροληπτικά σχόλια”, όπως τα χαρακτηρίζει,  της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, ιδιαίτερα δε “το αντιπαλαιστινιακό ρατσιστικό τροπάριο «κάντε την έρημο να ανθίσει» σε σχέση με το συνεχιζόμενο αποικιακό σχέδιο του Ισραήλ για τα 75 χρόνια εκτοπισμού του παλαιστινιακού λαού και της γης του”.
Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Παλαιστίνης  αναφέρει και τα εξής: “Το Κράτος της Παλαιστίνης επιβεβαιώνει ότι ένας τέτοιος προπαγανδιστικός λόγος απανθρωποποιεί και διαγράφει τον παλαιστινιακό λαό και παραποιεί την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό του. Ομοίως, μια τέτοια αφήγηση διαιωνίζει τη συνεχιζόμενη και ρατσιστική άρνηση της Νάκμπα και ασβεστώνει το παράνομο καθεστώς κατοχής και απαρτχάιντ του Ισραήλ.
Μια τέτοια υιοθέτηση αντιπαλαιστινιακής ρητορικής υπονομεύει τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θέτει σοβαρές αμφιβολίες για τη δεδηλωμένη δέσμευσή της στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι επίσης μια προδοσία προς τους ευρωπαίους πολίτες που δεν υποστηρίζουν μια τέτοια ρατσιστική διαγραφή του παλαιστινιακού λαού. Η Πρόεδρος Ursula von der Leyen οφείλει σε αυτούς και στον παλαιστινιακό λαό μια συγγνώμη”.

Share this post