Κοντολίζα Ράις: Ο αφγανικός λαός δεν επέλεξε τους Ταλιμπάν.

Κοντολίζα Ράις: Ο αφγανικός λαός δεν επέλεξε τους Ταλιμπάν.

 

Της Condoleezza Rice*

Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κινητοποιήσουμε τους περιφερειακούς συμμάχους και τη διεθνή κοινότητα για να μετριάσουμε τη φύση της κυριαρχίας των Ταλιμπάν. Ας ελπίσουμε ότι οι ηγέτες των Ταλιμπάν το εννοούν, όταν λένε ότι δεν θα βιαιοπραγήσουν στον πληθυσμό, όπως έκαναν πριν.

Εν τω μεταξύ, η ( Αμερικανική ) διοίκηση  δεν μπορεί απλά να δηλώσει ότι η αξιοπιστία μας είναι άθικτη – δεν είναι. Η αξιοπιστία δεν διαιρείται και η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν έχουν λάβει τα μέτρα μας. Οι εικόνες των περασμένων ημερών θα αναδείξουν μια εικόνα  της Αμερικής σε υποχώρηση. Τώρα είναι η ώρα να ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας για την Ουκρανία, το Ιράκ και ιδιαίτερα την Ταϊβάν.

Τα πιο πάνω αναφέρει σε άρθρο της στην έγκυρη εφημερίδα : “The Washington Post” , Condoleezza Rice, η οποία διετέλεσε υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ  από το 2005 έως το 2009 και σύμβουλος εθνικής ασφάλειας από το 2001 έως το 2005 , και επισημαίνει: ” πρέπει να παράσχουμε επειγόντως καταφύγιο στους Αφγανούς που πίστεψαν σε εμάς. Πρέπει να αποδείξουμε ότι εξακολουθούμε να τους πιστεύουμε”.

 

*Διαβάστε το άρθρο στα αγγλικά  στον σύνδεσμο

Η Condoleezza Rice είναι σήμερα διευθύντρια του Ινστιτούτου Χούβερ στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Share this post