Κωνσταντίας Βασίλειος: Τραγικό να είναι υπό κατοχή ο Απόστολος Βαρνάβας και η Σαλαμίνα, ο χριστιανικός και ελληνικός πνεύμονας της Κύπρου

Κωνσταντίας Βασίλειος: Τραγικό να είναι υπό κατοχή ο Απόστολος Βαρνάβας και η Σαλαμίνα, ο χριστιανικός και ελληνικός πνεύμονας της Κύπρου

 Ιστορική αναδρομή από την εκπομπή του ΡΙΚ ” Χρονογράφημα” στην Μονή του Ιδρυτού και Προστάτου της Εκκλησίας Κύπρου Αποστόλου  Βαρνάβα.

Μια ιστορική αναδρομή στην κατεχόμενη σήμερα Μονή του ιδρυτού και προστάτου της Εκκλησίας Κύπρου, Αποστόλου Βαρνάβα παρουσίασε χθες βράδυ  η τηλεοπτική εκπομπή  του ΡΙΚ «Χρονογράφημα», την οποία επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Αίμιλη Μιχαήλ.

Φιλοξενούμενος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας & Αμμοχώστου,  Βασίλειος ο οποίος ομίλησε για τα προσωπικά του βιώματα, ο οποίος ήταν μέλος της αδελφότητας της Μονής. Επίσης, προβλήθηκαν εικόνες και συνεντεύξεις πριν το 1974 αδελφών της Μονής. 

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας& Αμμοχώστου Βασίλειος υπογράμμισε ότι είναι δραματικό και τραγικό οι δύο πνεύμονες της ιστορικής και πνευματικής ζωής της Κύπρου, ο Απόστολος Βαρνάβας και η Σαλαμίνα να βρίσκονται υπό κατοχή.

Το τέμπλο της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα. Αριστερά στην φωτογραφία διακρίνεται ο Επίσκοπος Αμορίου (Οικουμενικό Πατριαρχείο) , Νικηφόρος

Αρχαιολογικός χώρος Σαλαμίνας

“Η Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα είναι ο χριστιανικός πνεύμονας της Κύπρου και η Σαλαμίνα ο ελληνικός της πνεύμονας” , επεσήμανε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας& Αμμοχώστου , Βασίλειος.    

 

 

 

Share this post