Κοινωνική συνάντηση Λουτ με Αναστασιάδη-Ακιντζί

Κοινωνική συνάντηση Λουτ με Αναστασιάδη-Ακιντζί

Η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ για την Κύπρο, Τζέιν Χολ Λουτ, θα φιλοξενήσει μια ανεπίσημη δεξίωση για τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων, στις έξι το απόγευμα στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή, ανακοίνωσαν τα ΗΕ στην Κύπρο. Η πρωτοβουλία αυτή ανελήφθη μετά και τις χωριστές συναντήσεις της Ειδικής Απεσταλμένης με τους δυο ηγέτες σήμερα το πρωί. Οι δύο ηγέτες θα συνοδεύονται από τους διαπραγματευτές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει επέλθει συμφωνία στους “όρους αναφοράς”.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ  η κ. Λουτ  είχε σήμερα χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί  σε μια προσπάθεια για να υπάρξει κατάληξη στους “όρους αναφοράς”.

Η συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη διήρκησε μιάμιση ώρα. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 11πμ  και η κ. Λουτ αναχώρησε χωρίς δηλώσεις. Δηλώσεις δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής ούτε από την τ/κ πλευρά.
Η αξιωματούχος των ΗΕ βρίσκεται στην Κύπρο από την Κυριακή και καθημερινά είχε επαφές με τους δύο ηγέτες. Η σημερινή συνάντηση ήταν η έκτη στη σειρά.

Share this post