Κοινή δήλωση μελών κυβέρνησης και στελεχών ΔΗΣΥ: «Ανήθικες και προσβλητικές» οι δηλώσεις Νίκου Χριστοδουλίδη

Κοινή δήλωση μελών κυβέρνησης και στελεχών ΔΗΣΥ: «Ανήθικες και προσβλητικές» οι δηλώσεις Νίκου Χριστοδουλίδη

Η κοινή δήλωση υπογράφηκε στο προεδρικό, αλλά λείπει η υπογραφή Αναστασιάδη

Με εξαίρεση τον υπουργό Γεωργίας, Κώστα Καδή, σύσσωμη η κυβέρνηση, και όλοι οι βουλευτές και στελέχη του ΔΗΣΥ, με κοινή τους δήλωση αντιδρούν στις επαναλαμβανόμενες αναφορές του Νίκου Χριστοδουλίδη ότι “βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με στελέχη του ΔΗΣΥ για τη συμμετοχή τους σε δική του κυβέρνηση αν κερδίσει τις εκλογές. Κάνουν λόγο για αναληθείς αλλά και προσβλητικές αναφορές”. 

Η σημερινή συνάντηση  του Αβέρωφ Νεοφύτου και άλλων στελεχών του ΔΗΣΥ στο προεδρικό  με τον πρόεδρο  Αναστασιάδη είχε ως κύριο θέμα αναφοράς τις δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη. Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος ήταν παρών στην σύσκεψη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες , έβγαλε από το συρτάρι του γραφείου την ανακοίνωση,  η οποία ήταν ήδη έτοιμη και ακολούθως ενημερώθηκαν υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές του κόμματος και στελέχη για το περιεχόμενο της, δίνοντας τη συγκατάθεση τους να συμπεριληφθεί το όνομα τους στην κοινή δήλωση- απάντηση προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη και με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη του στον τρόπο χειρισμού του θέματος. Ωστόσο, στην ανακοίνωση δεν υπάρχει η υπογραφή του Νίκου Αναστασιάδη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση ήταν εισηγήση του.

*Επισημαίνεται ότι από την πλευρά του υποψηφίου  Νίκου Χριστοδουλίδη δεν υπήρξε οποιαδήποτε αντίδραση

Αυτούσια η  Κοινή δήλωση Υπουργών, Ηγεσίας και Βουλευτών Δημοκρατικού Συναγερμού, που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον ΔΗΣΥ, είναι η ακόλουθη:

Συναγερμικά στελέχη που δεν με στηρίζουν συμφωνούν με το σενάριο συγκυβέρνησης, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, kathimerini.com.cy

 

Share this post