Κλήρος και λαός της Πάφου υποδέχτηκε τον νέο Ποιμενάρχη τους Τυχικό

Κλήρος και λαός της Πάφου υποδέχτηκε τον νέο Ποιμενάρχη τους Τυχικό

 Ενθρονίστηκε στην έδρα του  και έθεσε ως  προτεραιότητα του  την επικοινωνία και την συνεργασία  με τους νέους.  

Με χαρά και συγκίνηση κλήρος και λαός της Πάφου υποδέχτηκε σήμερα (12.3.2023) το απόγευμα τον εκλεκτό νέο πνευματικό του πατέρα Τυχικό από το χωριό Μέσανα της Επαρχίας , τον γιο του Χριστόδουλου και της μακαριστής Φρειδερίκης , ο οποίος”ψήφω λαού και της Ιεράς Συνόδου” θα ποιμαίνει στο εξής  το λογικό ποίμνιο της Θεοσόστου Επαρχίας.

Η ενθρόνιση ξεκίνησε με κωδωνοκρουσίες, ενώ κλήρος και λαός επεφημούσε τον κ. Τυχικό , με την ευχή “Άξιος-Άξιος-Άξιος!!!” και υπό την ιαχή «άξιος». 

Ο νέος Μητροπολίτης ενθρονίστηκε από τον προκάτοχο του , Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο,  στον  Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου. Στην ενθρόνιση παρέστησαν μέλη της Ιεράς Συνόδου , οι Έξαρχοι στην Κύπρο των Πατριαρχειών Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων  οι αρχές της πόλης και της επαρχίας Πάφου,εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος πιστών.

 

 

Τελέστηκε Δοξολογία από τον νέο Μητροπολίτη, τον οποίο προσφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος τον   συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε  να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του και να συνεχίσει το σπουδαίο έργο, που άφησαν ως παρακαταθήκη οι προκάτοχοί του.

Στον επιβατήριο, όπως λέγεται στην εκκλησιαστική γλώσσα, λόγο του κ. Τυχικός μίλησε από καρδιάς και έθεσε τις προτεραιότητες του, τονίζοντας : 

*Υπόσχομαι ότι σήμερα αρχίζει μια νέα προσπάθεια για επικοινωνία με όλον τον κόσμο και κυρίως με τους νέους και τους απλούς ανθρώπους, τον κόσμο της βιοπάλης και της καθημερινής προσπάθειας για μια καλύτερη ζωή. Η Μητρόπολη θα είναι αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας

ζωή μου από σήμερα θα έχει άλλη διάσταση, άλλη προοπτική. Θα πρέπει να είναι —και θα αγωνισθώ να είναι— δοσμένη εν Χριστώ στον κλήρο και τον λαό της Πάφου μας, εσάς, τους συμπολίτες μου. Και προσπάθειά μου θα είναι να μοιρασθούμε βιωματικά και Χριστοκεντρικά τις παραδόσεις μας, τα ρωμαίικα ήθη και τα έθιμά μας, τις αγωνίες και τα προβλήματά μας, τα όνειρα των νέων μας, την προοπτική του τόπου, την ανάπτυξή του, την κάθε δραστηριότητα που μπορεί να προάγει τον άνθρωπο, την κοινωνία των προσώπων, την αλληλεγγύη, το κοινό καλό, την πρόοδο.

*Μετά καρδιακής παρρησίας δηλώνω την απαρασάλευτη προσήλωσή μου στο συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας μας, και την με κάθε τρόπο προσπάθεια συμβολής μου στην εντός των κόλπων της Ιεραρχίας μας διατήρηση και ενίσχυση της μεταξύ ημών ενότητος, ομονοίας, φιλαδελφίας και αγάπης, πάντοτε ασφαλώς ακολουθούντες τοις ίχνεσιν των αγίων Πατέρων μας, ως μοναδικών θεματοφυλάκων της Πίστεώς μας, και εις ουδεμία ξενόφερτη η φιλοσοφική νεοεποχιτική παράδοση.

Επιβατήριος Λόγος Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


Μετά την ομιλία και πριν την απόλυση της Δοξολογίας για την ενθρόνιση  ο διάκονος του Αρχιεπισκόπου εκφώνησε εμμελώς την φήμη του νέου Μητροπολίτη, την οποία στην συνέχεια έψαλαν οι ιεροψάλτες: “Τυχικού του Πανιερωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Πάφου, Υπερτίμου καί Εξάρχου Αρσινόης και Ρωμαίων, Πατρός ημών και Ποιμένος, πολλά τα έτη”.

Μετά το πέρας της τελετής ενθρόνισης ο νέος Μητροπολίτης δέχθηκε συγχαρητήρια στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  FOTOPAPHOS

Share this post