Κιβωτός του Κόσμου: Χάος με τα «κρυμμένα» χρήματα – «Ξεσκονίζουν» 2.000 κινήσεις

Κιβωτός του Κόσμου: Χάος με τα «κρυμμένα» χρήματα – «Ξεσκονίζουν» 2.000 κινήσεις

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκε το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σημειώνεται πως στο διαμέρισμα της δομής στον Κολωνό, στο οποίο διέμενε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, εντοπίστηκε χρηματικό ποσό μέσα σε χρηματοκιβώτιο, το μέγεθος του οποίου δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί. Μαζί με το ποσό αυτό, βρέθηκαν και άλλα έγγραφα.

Την ίδια στιγμή, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, η οποία, πριν από οκτώ ημέρες, έσπευσε να αδειάσει τη θυρίδα στο υποκατάστημα τράπεζας στον Κολωνό, εμφανίζεται να κατέθεσε μεγάλο χρηματικό ποσό σε λογαριασμό της «Κιβωτού».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, προκύπτει μία κατάθεση-μυστήριο που έγινε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Η πρεσβυτέρα έβαλε ποσό 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της «Κιβωτού», με αποτέλεσμα να υπάρχουν ερωτηματικά για το πώς και πού βρέθηκε ένα τόσο μεγάλο ποσό στην κατοχή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, θα γίνει και έλεγχος «πόθεν έσχες» της Σταματίας Γεωργαντή, ως διαχειρίστριας της ΜΚΟ.

Στην Εισαγγελία τα στοιχεία των ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας για την «Κιβωτό»

Εξάλλου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υπέβαλε η Οικονομική Αστυνομία το υλικό που συγκέντρωσε από έρευνες που έγιναν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Τα στοιχεία, που αποτελούν προανακριτικό υλικό, εντοπίστηκαν στα κεντρικά γραφεία, τις δομές φιλοξενίας της Κιβωτού σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα όπως και σε ένα από τα σπίτια του πατέρα Αντώνιου. Επίσης, διαβιβάστηκαν και στοιχεία από την αλληλογραφία, που μαζί με τα υπόλοιπα θα αξιολογηθούν από τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Ήδη, δύο εισαγγελείς ανηλίκων ερευνούν τον ρόλο του πατέρα Αντώνιου και άλλων προσώπων μετά τις καταγγελίες για ασελγείς πράξεις και κακοποιητικές συμπεριφορές κατά παιδιών που έχουν φιλοξενηθεί ή φιλοξενούνται μέχρι σήμερα σε δομές της Κιβωτού.

Παράλληλα, στο κάδρο, πέραν του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής δεν αποκλείεται να μπει και η πιθανή τέλεση απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης, σε περίπτωση που ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και το ζητήσει η νέα διοίκηση της ΜΚΟ. Πάντως, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού, έχει δικαίωμα να υποβάλει έγκληση εντός τριμήνου από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης των αδικημάτων.

Εντοπίστηκε χρηματικό ποσό σε χρηματοκιβώτιο

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο διαμέρισμα της δομής στον Κολωνό, στο οποίο διέμενε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, εντοπίστηκε χρηματικό ποσό μέσα σε χρηματοκιβώτιο. Μαζί με το ποσό αυτό, βρέθηκαν και άλλα έγγραφα, με τις έρευνες να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Η σαρωτική επιχείρηση έχει ξεκινήσει από χθες στα ακίνητα του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, με τους αστυνομικούς να έχουν ενημερωθεί από την τράπεζα ότι πριν από οκτώ ημέρες, η πρεσβυτέρα επισκέφθηκε υποκατάστημα τράπεζας και άδειασε τη θυρίδα.

Έτσι, μετά από εισαγγελική παραγγελία, ξεκίνησαν σαρωτικές επιχειρήσεις στα σπίτια του πατρός Αντωνίου, προκειμένου να εντοπίσουν εκεί τον θησαυρό. Οι πληροφορίες λένε ότι, πέραν του διαμερίσματος στον Κολωνό, ελέγχονται και τα σπίτια του ζεύγους στη Βραυρώνα και στη Ραφήνα.

Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ιερέα και της πρεσβυτέρας


Στο μεταξύ, σε δέσμευση των λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του αλλά και μελών της οικογένειάς του προχώρησε η Οικονομική Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Υπάρχουν υπόνοιες για παράνομο πλουτισμό και δεσμεύονται οι λογαριασμοί για όσο διαρκέσει αυτή η έρευνα. Οι υπόνοιες προέκυψαν από καταθέσεις που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και κάποιες από αυτές φαίνεται να μην προέρχονται από μόνιμα εισοδήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να μπήκε «χέρι» στα εκατομμύρια των δωρεών και των χορηγιών που δίνονταν για τα παιδιά της Κιβωτού και κάποιες από τις καταθέσεις δεν μπορούν να δικαιολογηθούν στην παρούσα φάση. Από τους ελεγκτές έχουν εντοπιστεί 3 με 4 τραπεζικοί λογαριασμοί σε δύο συστημικές τράπεζες είτε για προσωπικούς λογαριασμούς του ιερέα είτε για κοινούς με την πρεσβυτέρα ή τους συγγενείς ενώ έχουν εντοπιστεί δύο θυρίδες και ψάχνουν και για άλλες.

Τον τίτλο «Η δοκιμασία της αθωότητας» («Ordeal by innocence»), ενός από τα βιβλία μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι θυμίζει το μίνι-σίριαλ γύρω από τη δωρεά/πώληση/δωρεά εκ μέρους του κ. Κώστα Λούλη προς την «Κιβωτό του Κόσμου». Διότι, είτε ο γνωστός αλευροβιομήχανος και αντιδήμαρχος Βόλου εσκεμμένα απέφυγε να διευκρινίσει την ακριβή φύση της συναλλαγής του με την Κιβωτό, είτε απλώς παρέλειψε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες χάριν οικονομίας χρόνου στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Μια κωμικοτραγική αλληλουχία εξηγήσεων και παρεξηγήσεων, σαν παράπλευρη «παράσταση», δίπλα στο κεντρικό δράμα των αποκαλύψεων για ό,τι συνέβαινε στις δομές και το ταμείο της Κιβωτού του Κόσμου.

Ηεφημερίδα «Μαγνησία» του Βόλου δημοσίευσε ρεπορτάζ του Αρχιμήδη-Δημήτρη Καρεκλίδη υπό τον τίτλο «Ο ‘δωρητής’ Λούλης πήρε 1 εκατομμύριο ευρώ». Το άρθρο αναφερόταν στην, «υποτιθέμενη» όπως τη χαρακτήριζε πλέον η «Μαγνησία», δωρεά ενός ακινήτου από τον κ. Λούλη στην Κιβωτό. Εν περιλήψει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ο κ. Λούλης «όχι απλώς δεν δώρισε, αλλά φέρεται να πούλησε, έναντι αδράς μάλιστα αμοιβής, την πολυτελή του βίλα που βρίσκεται στην οδό Ήρας 8 στο Διμήνι Βόλου και της έκτασης που την περιβάλλει, αποκομίζοντας το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ!»
Ο κ. Λούλης απάντησε στο δημοσίευμα με ανακοίνωσή του. Η οποία όμως, καίτοι αναλυτική, φαίνεται πως δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση ως προς το τι εννοεί ο δωρητής σαν δωρεά. Επίσης, από την ανακοίνωση απουσιάζει οποιαδήποτε δικαιολόγηση για την παράλειψη του κ. Λούλη να εξηγήσει, στο πλαίσιο των συνεντεύξεών του τις προηγούμενες ημέρες, ότι στην πραγματικότητα η μεταβίβαση των δύο ακινήτων του στην Κιβωτό συμπεριέλαβε και μια χρηματική συναλλαγή ύψους 1 εκατ. ευρώ -και δη με αντίστροφη φορά, από την ΜΚΟ του πατρός Αντωνίου προς τον βιομήχανο.

Ο κ. Λούλης υπερασπίζεται την αγαθοεργή βούλησή του καλώντας εμμέσως το κοινό να κάνει μερικές στοιχειώδεις μαθηματικές πράξεις, περίπου ως εξής: Το 2016 ο κ. Λούλης τοποθετεί πωλητήριο στο ακίνητό του στο Δημήνι προς 3,5 εκατ. ευρώ. Ο πατήρ Αντώνιος εκδηλώνει ενδιαφέρον, αλλά διαθέτει μόνο 1 εκατ. ευρώ. Ο κ. Λούλης, συγκινείται από τον ιερό σκοπό που υπηρετεί η Κιβωτός υπέρ των αναξιοπαθούντων και απροστάτευτων παιδιών. Εξού και κάνει σκόντο στον πατέρα Αντώνιο 2,5 εκατ. ευρώ. Επομένως 3,5-2,5 εκατ. = 1 εκατ. ευρώ. Το ποσόν αυτό καταβάλλεται από την Κιβωτό στον κ. Λούλη.
Ταυτόχρονα όμως, ο κ. Λούλης παραχωρεί στην Κιβωτό άλλο ένα ακίνητο στον Άνω Βόλο, αυτή τη φορά υπό μορφήν δωρεάς -όπως αφήνει να εννοηθεί ο ίδιος ο βιομήχανος. Και, εφόσον το χαρακτηρίζει και αυτό σαν «εμβληματικό» για την περιοχή, εύλογα υποθέτει κάποιος ότι η αξία αυτού του δεύτερου ακινήτου υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, η πώληση του πρώτου ακινήτου μετατρέπεται σε δωρεά λόγω του δεύτερου.

Ωστόσο, ο κ. Λούλης ισχυρίζεται ότι, πέραν των ως άνω εκπτώσεων, δωρεών κ.λπ. ανέλαβε το κόστος αναδιαρρύθμισης και εξοπλισμού των χώρων, προκειμένου τα δύο ακίνητα να προσαρμοστούν στις ανάγκες της Κιβωτού. Κατά τα λεγόμενα του κ. Λούλη, οι εργασίες αυτές κόστισαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ και, ως εκ τούτου, η αποζημίωση που έλαβε για την μεταβίβαση του πρώτου ακινήτου έχει υπερκαλυφθεί και, εκ των πραγμάτων, καταλήγει να θεωρείται σαν δωρεά και μάλιστα εξαιρετικά γενναιόδωρη.

Επομένως, το όλο ζήτημα προκλήθηκε από την πλημμελή φροντίδα του κ. Λούλη να μοιραστεί με το τηλεοπτικό κοινό τις κρίσιμες λεπτομέρειες των δωρεών του; Οι πλέον φιλύποπτοι, δυσκολεύονται να πειστούν από αυτή την εκδοχή. Διότι, για παράδειγμα, στις 22 Νοεμβρίου, σε σύνδεσή του με την εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», όταν ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος τον ρώτησε σχετικά με το είδος της παραχώρησης, ο κ. Λούλης, αφού διόρθωσε τον παρουσιαστή ότι τα δύο ακίνητα είναι έκτασης 15 και 10 στρεμμάτων, αρκέστηκε να πει ότι «ανήκουν στην Κιβωτό», παραλείποντας το στοιχείο της πώλησης.
Σε άλλες συνεντεύξεις του ο κ. Λούλης είχε ήδη τονίσει ότι «δεν μετανιώνει» για τις δωρεές κ.ο.κ. Η δε ανακοίνωση την οποίαν εξέδωσε μετά από το δημοσίευμα της «Μαγνησίας» αναφέρει τα ακόλουθα:
«Σχετικά με την δωρεά μας στην ΚΙΒΩΤΟ θεωρώ πως είναι καλό να διασαφηνίσω τα εξής: Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Όταν το 2016 αποφασίσαμε να πουλήσουμε το σπίτι μας στο Διμήνι και είχαμε τυπώσει μάλιστα ένα έντυπο με λεπτομέρειες, ο πατήρ Αντώνιος, τον οποίο μέχρι τότε δεν γνώριζα, επικοινώνησε μαζί μου, ήμουν τότε στο εξωτερικό, και επισκέφτηκε αμέσως μετά το Διμήνι όπου ενθουσιάστηκε.

» Τότε του είπα πως η τιμή που ζητούσα ήταν 3,5 εκατ. [13,5 στρέμματα γης, 2 χιλιάδες τετρ. μέτρα (κύρια και βοηθητικά κτίρια) μαζί με τον εξοπλισμό των εργαστηρίων δηλ. ελαιοτριβείο, τυροκομείο, οινοποιείο, ζωοτροφόμυλος, αλευρόμυλος, παραγωγή ζυμαρικών, φούρνου κ.α]

»Επειδή μου είπε πως είχε μόνο 1 εκατ. € και βλέποντας πως είχε υπό την προστασία του ορφανά παιδιά, δέχτηκα να του κάνω μια γενναία έκπτωση 2,5 εκατ. €, που ουσιαστικά ήταν δωρεά, μαζί με μέρος του εξοπλισμού των εργαστηρίων. Έτσι, έγινε η πώληση του πρώτου μας σπιτιού στο Διμήνι αντί 1 εκατ.€ με απόλυτη διαφάνεια (συμβολαιογράφος – υποθηκοφυλακείο).

» Στη συνέχεια πληροφορήθηκα από τον ίδιο πως τα παιδιά αυτά δεν ήταν απλώς ορφανά αλλά κακοποιημένα από τους γονείς τους. Στο Διμήνι προγραμμάτιζαν τότε να φέρουν περί τα 40 αγόρια. Για να μην χωριστούν με τις αδερφές του αποφασίσαμε να τους προσφέρουμε δωρεάν το μεγάλο σπίτι του Άνω Βόλου για τα κορίτσια, το οποίο ήταν μεγαλύτερο σε εμβαδόν, με 9,5 στρεμ. οικόπεδο. Εκεί θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν 60 κορίτσια.

»Τα δύο αυτά εμβληματικά ακίνητα είναι από τα μεγαλύτερα στην κεντρική Ελλάδα σε χαρακτηριστικά μάλιστα σημεία. Η ανακατασκευή τους από σπίτια μιας οικογένειας 4-5 ατόμων σε κτηριακές δομές 40-60 ατόμων ήταν ένα πολύ σοβαρό και κοστοβόρο έργο για την ΚΙΒΩΤΟ. Έπρεπε να γκρεμιστούν σχεδόν όλοι οι εσωτερικοί τοίχοι, να διαμορφωθούν μεγαλύτεροι χώροι για την διαβίωση των παιδιών, να γίνουν μαγειρεία μαζικής εστίασης, να αγοραστούν επαγγελματικά πλυντήρια , σιδερωτήρια, να κατασκευαστούν πολλά W.C, ντους, ομαδικοί νιπτήρες κ.τ.λ. Έγιναν νέες ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις και νέες αποχετεύσεις από την αρχή καθώς και η θέρμανση και η ψύξη των χώρων αυτών.
» Τα δύο σπίτια μόνον εξωτερικά έμειναν ίδια . Εσωτερικά όμως άλλαξαν όλα. Στην συνέχεια εξοπλίστηκαν με νέα έπιπλα, κρεβάτια, ντουλάπια, γραφεία και Η/Υ για κάθε παιδί, βιβλιοθήκες, τραπεζαρίες, καναπέδες, όργανα γυμναστικής και παιχνίδια για τον ελεύθερο χρόνο. Επίσης εξόπλισα την εκκλησία με τέμπλο, εικόνες, αναλόγια, ψηφιδωτά κ.τ.λ., καθώς και το μουσείο με βιτρίνες και εκθετήρια. Επίσης παρέδωσα όλον τον εξοπλισμό των μονάδων επεξεργασίας και παραγωγής προϊόντων.

» Επειδή για την ΚΙΒΩΤΟ όλα αυτά τα έργα έπρεπε να πληρωθούν με ένα πολύ μεγάλο τίμημα, που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, παρότι δεν είχα καμία υποχρέωση, ανέλαβα όχι μόνο να συντονίσω αλλά και να καλύψω τα έξοδα για όλα αυτά. Έτσι, ουσιαστικά με δική μου πρωτοβουλία τους επέστρεψα το ποσό του 1 εκατ.€ που μου είχαν δώσει. Όλα αυτά που προανέφερα κόστισαν περισσότερο από το 1 εκατ.€ που είχα λάβει».

Ακολουθεί το άρθρο του Αρχιμήδη-Δημήτρη Καρεκλίδη στην εφημερίδα «Μαγνησία» (από αναδημοσίευση στο magnesianews.gr):

Ο «δωρητής» Λούλης πήρε 1 εκατομμύριο ευρώ από την υποτιθέμενη δωρεά του ακινήτου του στο Διμήνι προς την «Κιβωτό του Κόσμου»

Σοβαρά ερωτήματα για την υποτιθέμενη δωρεά του επιχειρηματία Κώστα Λούλη προς την «Κιβωτό του Κόσμου» προκύπτουν από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Μαγνησία». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Μ», ο βιομήχανος και «ευεργέτης» της «Κιβωτού του Κόσμου» όχι απλώς δεν δώρισε αλλά φέρεται να πούλησε, έναντι αδράς μάλιστα αμοιβής, την πολυτελή του βίλα που βρίσκεται στην οδό Ήρας 8 στο Διμήνι Βόλου και της έκτασης που την περιβάλλει, αποκομίζοντας το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ! Να θυμίσουμε ότι το 2016, ο βιομήχανος Κώστας Λούλης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε αναφέρει ότι από κοινού με τη σύζυγό του Άννα Στεπάνοβα και χωρίς δεύτερη σκέψη «αποφασίσαμε να προβούμε σ’ αυτή την κίνηση και να κάνουμε την παραχώρηση στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου» εκθειάζοντας στη συνέχεια το έργου του ιδρυτή της «Κιβωτού» για τον οποίο δήλωσε ότι «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον αλτρουϊσμό του, την εθελοντική προσφορά και την αλληλεγγύη. Με έχει συγκινήσει το έργο του σε όλη την Ελλάδα, καθώς υπό τη σκέπη του έχουν βρει στέγη, θαλπωρή και μία μεγάλη αγκαλιά περίπου 400 παιδιά στις δομές που έχουν δημιουργηθεί στην Αττική, τη Χίο και τα Ιωάννινα. Επιτελεί ένα έργο θεάρεστο και είμαι πολύ ευτυχισμένος που μπόρεσα και εγώ με τις δικές μου δυνάμεις να συνδράμω σε αυτό. Πάντα ήθελα να προσφέρω σε αυτόν τον τομέα. Η συγκυρία με βοήθησε και αυτό έγινε πράξη», συμπλήρωσε ο Κώστας Λούλης.

Το ιστορικό


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» οι δύο ιδιοκτήτες του ακινήτου στο Διμήνι, ο Κώστας Λούλης ως έχων την επικαρπία και η σύζυγός του Άννα Στεπάνοβα ως έχουσα την ψιλή κυριότητα προχώρησαν τον Μάιο του 2016, στην πώλησή ενός αγροτεμαχίου έκτασης 2.745 τ.μ. και αντικειμενικής αξίας 2.471 ευρώ στη θέση «Σπηλιά» και ενός οικοπέδου 10.794 τ.μ. με κύριο κτίσμα 368 τ.μ. και πολλά άλλα μικρότερα, αντικειμενικής αξίας 640.000, έναντι ποσού 1 εκ. ευρώ! Αγοράστρια ήταν η Σταματία Γεωργαντή, σύζυγος του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου ως νόμιμη εκπρόσωπος και πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Εθελοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με τον διακριτικό τίτλο «Κιβωτός του Κόσμου». Το τίμημα μάλιστα καταβλήθηκε τμηματικά, καθώς η διοίκηση της «Κιβωτού» φέρεται να αδυνατούσε να το καταβάλει εφάπαξ. Έτσι τα δύο μέρη συμφώνησαν να καταβληθεί αρχικά ένα ποσό ύψους 500.000 ευρώ σε κοινό λογαριασμό που διατηρούσαν οι πωλητές στην Τράπεζα Πειραιώς και το υπόλοιπο να καταβληθεί σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέχρι εξοφλήσεώς του συνόλου του τιμήματος. Για την αγοραπωλησία μάλιστα καταβλήθηκε και ο αναλογών φόρος που ήταν 618 ευρώ για το αγροτεμάχιο και 30.282 ευρώ για το οικόπεδο με τα κτήρια.

Ερωτήματα
Από τα παραπάνω στοιχεία του δημοσιεύματος προκύπτουν εύλογα ερωτήματα γι’ αυτό που παρουσιάστηκε από όλους τους εμπλεκομένους ως μία μεγάλη δωρεά, ενώ στην πραγματικότητα ήταν μία αγοραπωλησία, με ένα πολύ υψηλό τίμημα μάλιστα, το οποίο έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί πως εξασφαλίστηκε από την διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου» και στη συνέχεια καταβλήθηκε προς τους πωλητές Κώστα Λούλη και Άννα Στεπάνοβα. Εξίσου σημαντικό να διευκρινιστεί τόσο από τον κ. Λούλη όσο και από τους ελεγκτικούς φορείς του Δημοσίου για ποιο λόγο παρουσιάστηκε ως δωρεά αυτή η αγοραπωλησία των παραπάνω ακινήτων. Ποιος ήταν ο σκοπός του «δωρητή»; Να οικοδομήσει απλώς το προφίλ ενός φιλάνθρωπου επιχειρηματία ή κάτι άλλο; Η τοπική εκκλησία και συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού είχαν γνώση ότι επρόκειτο για πώληση και όχι για δωρεά και αν ναι γιατί συνετέλεσαν στην εξαπάτηση της ελληνικής κοινής γνώμης, σιωπώντας για όλα αυτά;

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, θα πρέπει ο κ. Λούλης να δώσει κάποιες πειστικές απαντήσεις ώστε να μην υπάρχουν σκιές σε ότι έχει να κάνει με τις μεταβιβάσεις αυτών των ακινήτων, αφού όπως ισχυρίζεται μέχρι και σήμερα σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ‘δεν μετανιώνει για τις δωρεές του στον Κιβωτό’ επιμένοντας, όπως φαίνεται στο αφήγημα το οποίο δυστυχώς για εκείνον καταρρίπτεται από τα παραπάνω στοιχεία που αποκαλύπτουμε».

Πηγή: protothema.gr

Share this post