Κινηματογραφικές συμπαραγωγές Κύπρου-Ισραήλ.

Κινηματογραφικές συμπαραγωγές Κύπρου-Ισραήλ.

Καταγγελία από την Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης 

 Έκπληξη και απογοήτευση εκφρεάζει η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης για το γεγονός  ότι γίνεται μια συζήτηση συνεργασίας στην Κυπριακή Βουλή για να εγκρίνει πρόταση κινηματογραφικών συμπαραγωγών της Κύπρου με το Ισραήλ.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει:  “Την στιγμή που το κράτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ πραγματοποιεί καθημερινά εγκλήματα πολέμου κατά του παλαιστινιακού λαού, την ώρα που διασύρεται στο Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου και ειδικότερα μετα την σφαγή που διέπραξε το κράτος κατοχής κατά των αμάχων που είχαν συγκεντρωθεί για να πάρουν ανθρωπιστική βοήθεια, όπως αλεύρι και τρόφιμα, σκοτώνοντας πάνω από 120 και τραυματίζοντας περισσότερο από 400 αθώους πολίτες, θα αναμέναμε να ασκηθούν πιέσεις στο επεκτατικό Κράτος του Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα, για να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και την διεθνή νομιμότητα για να σταματήσει τις βαρβαρότητες.

            Με έκπληξη αλλά και απογοήτευση είδαμε ότι γίνεται μια συζήτηση συνεργασίας στην Κυπριακή Βουλή για να εγκρίνει πρόταση κινηματογραφικών συμπαραγωγών της Κύπρου με το Ισραήλ.

Πιστεύουμε ότι η συζήτηση αυτής της πρότασης, την περίοδο  που το κράτος Απαρχάιντ του Ισραήλ συνεχίζει να εξαπολύει πολεμικές επιχειρήσεις εξόντωσης του λαού μας, σκοτώνοντας καθημερινά αμάχους, περιλαμβανομένων παιδιών, θα την  εκλάβει το κατοχικό Κράτος ως  επιβράβευση για τις θηριωδίες που διαπράττει καθημερινά. 

Θεωρούμε -και έτσι πρέπει να είναι- τον πολιτισμό πεδίο δημιουργίας για την παραγωγή της ειρήνης και των ανθρωπίνων ελευθέριων και  δικαιωμάτων.

            Για ακόμη μια φορά καταδικάζουμε τις βαρβαρότητες και τα εγκλήματα του κατοχικού κράτους του Ισραήλ απέναντι σε αθώους πολίτες και κυρίως παιδιά, αναμένοντας από τα Κράτη και την Διεθνή Κοινότητα την καταδίκη και την πίεση ώστε να συμμορφωθεί με τους νόμους του Διεθνούς Δικαίου και όχι να υπάρχει συνάψη συμφωνιών στα πλαίσια πολιτιστικού χαρακτήρα”.

*Στην φωτογραφία επάνω ο πρέσβης της Παλαιστίνης Αbdala Attari, πριν μερικές μέρες,  με  την κ. Λ.Κασσιανίδου, Υφυπουργό Πολιτισμού . Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Παλαιστίνιος πρέσβης έγραψε : “Ευχαριστώ πολύ την κ. Κασσιανίδου, Υφυπουργό Πολιτισμού για τη συνάντηση που είχαμε σήμερα το πρωί και την εποικοδομητική συζήτηση για μελλοντικές συνεργασίες”. ΦΩΤΟ: Embassy of the State of Palestine

Share this post