Κιλιτσντάρογλου: «Είμαι Αλεβίτης και θέλω να αλλάξει η χώρα»

Κιλιτσντάρογλου: «Είμαι Αλεβίτης και θέλω να αλλάξει η χώρα»

Με βίντεο που δημοσίευσε ο υποψήφιος της ενωμένης αντιπολίτευσης στις εκλογές της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν έτσι ώστε να έρθει η αλλαγή στη χώρα τους.

Στο βίντεο ο Κιλιτσντάρογλου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είμαι Αλεβίτης και θέλω να φέρω την αλλαγή στην Τουρκία, να ξεριζώσω το παλιό σύστημα».

«Αγαπημένα μου παιδιά που σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσετε για πρώτη φορά, εγώ είμαι Αλεβίτης. Είμαι ένας αληθινός μουσουλμάνος που μεγάλωσα πιστεύοντας στο δίκαιο. Έχω μια ψυχή που μου έδωσε ο Θεός και δεν θα καταπατήσω το δικαίωμα ανθρώπου. Μπροστά μας έχουμε ένα σημείο καμπής και σε αυτό εσένα νέε ψηφοφόρε σε έχουμε ανάγκη. Με μια ψήφο σου θα βγάλεις την Τουρκία από τις συζητήσεις για τις αιρέσεις γεγονός που προκαλεί πόνο, από την Μέση Ανατολή που έχει μετατραπεί σε βούρκο. Θα πας την Τουρκία εκεί που της αξίζει. Από εδώ και πέρα δεν θα μιλάμε για την ταυτότητα των ανθρώπων αλλά για τις επιτυχίες. Από εδώ και πέρα δεν θα μιλάμε τις διαφορές και τις διχόνοιες αλλά αντιθέτως θα μιλήσουμε για τα κοινά μας και τα κοινά μας όνειρα» λέει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στο βίντεο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

«Σας φιλώ στα μάτια»

«Θα συμμετέχεις σε αυτή την εκστρατεία της αλλαγής; Θα σταθείς δίπλα μου σε αυτή την αλλαγή; Σε αυτό το σύστημα που λέει «Αλεβίτης δεν μπορεί», θα μπορέσεις να πεις πως μπορεί να γίνει το σωστό, το ηθικό, το έντιμο και το ορθό. Θα απλώσεις το χέρι; Είσαι έτοιμος να ξεριζώσεις οριστικά αυτό το σύστημα που προκαλεί διχόνοια; Ελάτε νέοι να ξεπεράσουμε μαζί αυτό το σημείο καμπής. Πιστεύω πως με μια ψήφο θα το ξεπεράσουμε και σας εμπιστεύομαι. Αγαπημένοι νέοι σας φιλώ στα μάτια», συμπληρώνει.

Ερντογάν: Η οικονομία πάει καλά, δεν χρεοκοπήσαμε

Την ίδια ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι «η οικονομία πάει καλά. Δεν χρεοκοπήσαμε» και τονίζει ότι «με το τουρκικό μοντέλο οικονομίας, θα γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο»: Χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε: «Λένε να αυξήσουμε τα επιτόκια. Όχι, δεν θα το κάνουμε αυτό. Θα μειώσουμε τα επιτόκια. Τι έγινε χρεοκοπήσαμε ; Όχι! Ο πληθωρισμός σιγά – σιγά πέφτει. Εντάξει σήμερα ο πληθωρισμός δεν είναι σε καλά επίπεδα αλλά ήταν σε υψηλότερα επίπεδα. Αλλά μειώνεται και θα συνεχίσει. Διότι ο στόχο μας δεν είναι χαμηλά επιτόκια και υψηλό πληθωρισμός, αλλά αντιθέτως χαμηλά επιτόκια και μεγάλες επενδύσεις. Όλοι στον κόσμο μιλάνε για ένα μοντέλο οικονομίας κι εμείς μιλάμε για το τούρκικο μοντέλο και θα γίνουμε ένα παράδειγμα στον κόσμο».

Πηγή: tovima.gr

Share this post