Κιέβου Επιφάνιος: “Σήμερα η Ουκρανία περνάει ένα δύσκολο στάδιο δοκιμασίας”.

Κιέβου Επιφάνιος: “Σήμερα η Ουκρανία περνάει ένα δύσκολο στάδιο δοκιμασίας”.

Χοροστασία στην Θεία Λειτουργία στο Φανάρι για την εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. 

“Σας διαβεβαιώνουμε για την εγγύτητά μας μαζί σας και για την ετοιμότητά μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να ανακουφίζουμε τον πόνο σας και την αγωνία την οποία ζει ο λαός σας”, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Κιέβου & πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο, ο οποίος χοροστάτησε από το Παραθρόνιο στη Θεία Λειτουργία για την  εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.  Πάντοτε τις  εορτή αυτή  ο Πατριάρχης ή όποιος άλλος Αρχιερέας χοροστατεί από το Παραθρόνιο, διότι στον Αρχιερατικό Θρόνο είναι τοποθετημένη η εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Η ίδια παράδοση τηρείται και κατά την εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ο οποίος υπήρξε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. 

Απαντώντας στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος επεσήμανε ότι “Σήμερα η Ουκρανία περνάει ένα δύσκολο στάδιο δοκιμασίας”. 

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο – Οικουμενικό Πατριαρχείο (ec-patr.org)

Share this post