Κιέβου Επιφάνιος : «Εθελοντής σημαίνει να μην χωρίζεις ανθρώπους σε ′′ δικούς ′′ και ′′ ξένους “»

Κιέβου Επιφάνιος : «Εθελοντής σημαίνει να μην χωρίζεις ανθρώπους σε ′′ δικούς ′′ και ′′ ξένους “»

Με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Μέρας Εθελοντισμού ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος σε μήνυμα του αναφέρει:
“Το καλό είναι το θεμέλιο της ύπαρξης. Στις χαρούμενες ή δύσκολες στιγμές, υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν τον πλησίον τους και να τους ανατρέψουν με ανιδιοτελή δραστηριότητα αγάπη, πίστη και ελπίδα ότι η βοήθεια του Θεού θα είναι μια χαρά. Σήμερα, στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, μπορούμε να τους εκφράσουμε ευγνωμοσύνη για τις ευγενικές τους δράσεις, την θυσία της αγάπης και την ανιδιοτελή υποστήριξη.
Άλλωστε, το να είσαι εθελοντής είναι σε θέση να αναλάβεις τις ευθύνες σου, και το πρόβλημα και η πρόκληση μετατρέπεται σε ευκαιρία. Το να είσαι εθελοντής δεν φοβάται να πάει προς την αλλαγή. Εθελοντής σημαίνει να μην είσαι αδιάφορος, να μην χωρίζεις ανθρώπους σε ′′ δικούς ′′ και ′′ ξένους “, να μπορείς να αντιληφθείς τον πόνο του πλησίον σου, να δεις την ελπίδα όπου φαίνεται ότι υπάρχει μόνο απελπισία, να αναζητάς τρόπους διάσωσης και καλή θέληση για να βοηθήσεις άλλους , να κάνουμε Χριστιανικά, όπως μας δίδαξε ο Κύριος Ιησούς Χριστός. ′′ Ευλογημένοι είναι οι ευγνώμονες, γιατί θα κληθούν χάρη ′′ (Ματθαίος 5: 7) – διαβάστε στις Αγίες Γραφές. Παρά τα διάφορα προβλήματα, τις καταστροφές, τον πόλεμο… η εθελοντική κίνηση διευρύνεται και ισχυρότερη στον κόσμο. Ο εθελοντισμός δεν έχει όρια, γιατί ενώνει διαφορετικούς ανθρώπους με κοινή πνευματική αξία – ενσυναίσθηση, αγάπη για τους άλλους.
Κάθε εθελοντική κοινότητα εργάζεται στο ′′ μέτωπο του καλού “: Το Dobro chynincí βοηθά τον στρατό στην πρώτη γραμμή, οι γιατροί καταπολεμούν τις επικίνδυνες ασθένειες και ενδιαφέρονται για τα ορφανά, τα παλιά, τα άστεγα ζώα, το περιβάλλον… Ο εθελοντισμός γίνεται τρόπος ζωής για πολλούς από τους. Ba περισσότερο, οι δραστηριότητες κινητικότητας τους είναι μια εκδήλωση καλοσύνης και ευσπλαχνίας, η οποία αποτελεί εκδήλωση μεγάλης αγάπης για τον γείτονά σας. Και ακόμα και όταν η απογοήτευση ή η απελπισία μπαίνουν στην καρδιά τους, είναι η αγάπη που είναι η πηγή ζωής που θρέφει δύναμη για να αγωνιστούμε για το κοινό μας μέλλον.
Και παρόλο που οι εθελοντές δεν απαιτούν τίποτα σε αντάλλαγμα, τους ευχαριστούμε με την ειλικρινή προσευχή μας. Είθε ο Παντοδύναμος Θεός να δίνει στους εθελοντές δύναμη και ευκαιρία να συνεχίσουν να κάνουν καλές πράξεις για χάρη του καλού και της αγάπης για τους αγαπημένους. Κάνετε αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, σας ευχαριστώ για αυτό!”

Share this post