Καθηγητής Συμεών Συμεωνίδης: “Η Κύπρος με πονάει όσα χρόνια και αν λείπω, όπου και αν είμαι”.

Καθηγητής Συμεών Συμεωνίδης: “Η Κύπρος με πονάει όσα χρόνια και αν λείπω, όπου και αν είμαι”.

Αντιφώνηση του  διαπρεπούς καθηγητή κατά την βράβευση του από την Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών 

Η εν λόγω προσφορά έτυχε αναγνώρισης τόσο μέσα από την τιμητική εκλογή και συμμετοχή του σε διεθνείς Ενώσεις Νομικών Επιστημών, επιτροπές ακαδημαϊκών και συναφών άλλων ιδρυμάτων και φορέων, ως επίσης από το πλήθος των υψηλών διακρίσεων με τις οποίες μέχρι σήμερα έχει τιμηθεί.

Εκείνο, στο οποίο θέλω να σταθώ είναι η ιδιαίτερη αγάπη και στενοί δεσμοί που διατήρησε συνειδητά με την Κύπρο.

Αρκεί να σημειώσω τη συνεισφορά του στην ανάκτηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω δικαστικών διαδικασιών, ως επίσης τη συμβολή του ως επικεφαλής της επιτροπής που εργάστηκε για τη δημιουργία του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 Την ίδια ώρα δεν μπορώ παρά να επισημάνω πως κατά τη διάρκεια της κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ το 2012 για έξι μήνες στις Βρυξέλλες προήδρευε ή συμμετείχε στις διαδικασίες ευρωπαϊκής ενοποίησης σε σημαντικούς κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Δικαίου αμισθί.

Στο πλαίσιο αυτό, τα εξαιρετικά επαγγελματικά του επιτεύγματα, η ουσιαστική του δράση όσον αφορά την επωφελή για την ανθρωπότητα εξέλιξη του αντικειμένου της νομικής επιστήμης, αλλά και η αγνή φιλοπατρία του, δικαιολογούν απόλυτα την απονομή στο πρόσωπό του της αποψινής τιμητικής διάκρισης”.

Απονομή Αριστείου Κ.Δ. στον καθηγητή Συμεών Συμεωνίδη by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


Symeon C. Symeonides Faculty Biography | College of Law

 

Share this post